FILM: Lekplatspass – 7 övningar för alla åldrar

lekplatspass

Mer lättillgänglig, lekfull träning där alla kan hänga med!?

Yes. Veckans träningsfilm är nämligen ett lekplatspass som jag rekommenderar varmt till i sommar eller när som helst med kläder på. Kanske extra passande för dig som har barn, där lite äldre kan vara med och köra och yngre leka runtomkring under tiden. Eller en mix. Barn gör ju som vi vuxna gör, men bara om det är roligt. Och tröttnar dom finns ju massor av annan kul rörelse att fortsätta med.

I morgon kl 10.00 kör jag och Milla vårt Get OUT to workOUT, en form av lekplatspass där vi även har med endel redskap. Det finns platser kvar om du och eventuellt barn vill vara med, läs mer här. För dig som bor för långt ifrån eller inte har möjlighet att komma av andra skäl kan du ändå köra ett lekplatspass.

Förra helgen var Junior, Jonna och jag i parken och körde ett pass med vanliga saker som brukar finnas – en gungställning, sandlådekant (alt. bänk/annan höjd) och klätterställning. Som vanligt i uppskruvat tempo för att hinna visa dig allt på 1 minut och som vanligt fritt fram att sno och personifiera:

Lekplatspass – 7 övningar för alla åldrar

  1. Spänsthopp – 10 hopp (alt. kliv upp och ner)
  2. Rodd med gunga – 10 stycken
  3. Enbensknäböj med gunga – 10 per ben
  4. Chins / armgång / hänglek – 5-10 stycken
  5. Bred armhävning + knäindrag  / gungplanka – 10 stycken
  6. Hängande knäuddrag – 10 stycken
  7. Smal armhävning – 10 stycken

Förslag på upplägg: Kör alla övningar 3 varv eller en i taget x 3. HEJA! ♥/A

Gillar du detta lekplatspass rekommendera jag även:

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras