FILM: Benstyrka + rörlighet – 4 superset i utegym

Att kombinera styrka med rörlighetsövningar.

En tung övning i superset med mjukgörande rörlighet – du minns kanske att jag pratat mig varm om det förr? Här igen. En vacker morgon längtade jag ut och valde därför att gå bort till utegymmet vid Husarviken i Norra Djurgårdstaden, istället för att träna inomhus. Det ligger så fint vid vattnet och på perfekt avstånd hemifrån för att även få en liten promenad. Och för att köra ett bra styrkepass förstås, det jag ska visa dig här i kombination med rörlighetsövningar.

rörlighet utegym
I det här gillar jag att handtagen är smala för små händer som mina att greppa, men lite synd att inte kunna jobba med full rörelsebana p.g.a. ställningen sätter stopp.

Alla utegym ser olika ut, men det funkar garanterat att köra övningarna med den typ av utrustning/stockar som finns i ditt. Eller inomhus med skivstång, kettlebell eller vad du har till hands. Och fördelen med superset är att du får mycket träning på kort tid, här även 2 kvaliteter i ett – styrka och rörlighet. Nä, nu visar jag!

Benstyrka + rörlighet – 4 superset i utegym

  1. Utfall + huksittande sidosteg
  2. Dragon squat + ryggsträck
  3. Draken + huksittande arksträck
  4. Enbenshöftlyft + plogen

Förslag på upplägg: Gör 3 x 10 repetitioner/sida av varje styrkeövning + 1-5 repetitioner av varje rörlighetsövning direkt efter.

Lite tungt och hårt, lite lugn och mjuk rörlighet. Kram! /A

Fler pass med tidseffektiva superset:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras