Om jag inte var kvinna..

Bild: Derin Sunneson

Om jag INTE var kvinna skulle jag förmodligen..

..haft en helt annan ekonomisk situation idag. Och i framtiden, med tanke på lägre pension efter år som föräldraledig/sjukskriven kring diastasoperation m.m. Jag har alltid velat vara hemma med mina barn och ångrar verkligen inte det valet, men vissa saker väljer man inte själv.

..inte fått stå ut med lika mycket tyckande om min kropp.För platt, för tjock, för smal, för muskulös..” Ord som rinner av mig idag, men ekade med biverkningar i förvirrade tonåren.

..varit en framgångsrik idrottare? Jag har både träningspassion och pannben, men har behövt starta om min träning gång på gång. Se ovan.

..väntat så himla mycket.

OCH jag hade förmodligen inte..

..fått uppleva det fantastiska med ett barn i magen. Eller 2. Eller 3. Och förlossningarna sen – mina absolut största ögonblick! En gång även största skräckupplevelse, men senare värd oändliga gånger om.

..haft så hårt pannben. P.g.a. erfarenhet av att behöva kämpa liiite hårdare med mkt. Besegra motgångar och sen – uppleva storheten i varje litet framsteg när det vänder. Ögonöppnare för annat vackert i livet.

..varit så rik på kärlek. Barnens trygga punkt, eftersom jag alltid varit i närheten. Tjatig, ja, men dom har/kan alltid lita på att jag finns här. Och den som ger får ofta dubbelt tillbaka. Även gnäll p.g.a. tjat, men hårt arbete mot en god sak lönar sig du vet.

..varit så stolt för att jag – trots omgivningens ojande om ”hur ska du klara dig..” eller (vad jag tror vissa tycker) ”egoistiskt med tanke på barnen…” – slutade vänta. Samlade mod, ork, startade något nytt. Inte lätt, men mäktig känsla att styra sitt eget liv. Spännande. Och senare kommer jag säkert vilja dela allt med någon.

Nej. Jag vill varken ha hejarop eller ”klanka ner” på män med det här inlägget. Har många manliga hjältar i min närhet, ångrar inga av mina val och är knappast en optimal förebild i feminismsammanhang. Fortsätter prioritera familj framför karriär, piffa till mig (lite för sällan nu för tiden) och bl.a. träna för att känna mig snygg, men vill ändå lyfta alla fantastiska kvinnor. Som trots 2021 sällan har samma förutsättningar, men det går bara att göra något åt om vi belyser frågan. Så. Slut på roman och Internationella kvinnodagen var ju i förrgår, men vi fortsätter jobba på saken varje dag va? ♥/A

Fler relaterade lästips:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras