8 bästa hälsobloggarna i Sverige 2021

Foto: Pär Olsson

Att plocka dina egna små favoritdroppar ur ett hav av inspirationskällor.

Som alltid är vår erfarenhet, livsstil, vår smak, vårt behov… personligt, därför svårt att peka ut vilka de ”bästa hälsobloggarna” skulle vara för alla tycker jag. Statistik säger endel, att du som läsare återkommer, men det kan även bero på sökoptimering många hamnar på en blogg. Det är såklart också en bra, men kanske inte anledningen till att du som läsare tycker gör en blogg bra. För att vara lite ”källkritisk” och som en ödmjuk inledning på ett i övrigt väldigt stolt inlägg.

Jag har som du kanske misstänker utsetts som en av dom bästa hälsobloggarna i Sverige och totalt en av de 50+ bästa bloggarna över lag i landet 2021. Oavsett hur eller varför är det alltid smickrande och glädjande att få svart på vitt att jobb lönar sig. Visst är bloggandet en stor hobby, min bebis jag älskar att ”pyssla om” och kul 95% av tiden, men även ett så gott som dagligt arbete i över 10 års tid. Många timmars jobb för att mellan dagboksinläggen försöka skapa givande content med syfte att ge dig inspiration och konkreta verktyg för att må bra.

bästa hälsobloggarna

Listan är gjord av produktexperter.se som samlat statistik från SEO-verkyg, antalet artiklar representerar det totala antalet topprankade sidor på hemsidan och trafik, inklusive månatliga besökare, hemsidans design och varför den existerar. ”Bloggar som bidrar med värdefull information om allt som har med skönhet, hälsa, teknologi, böcker och mer att göra.”

Här alltså de av företaget utvalda bästa häsobloggarna för dig som vill hitta inspiration inom just den kategorin. Kanske någon ny favorit att följa?

8 bästa hälsobloggarna i Sverige 2021

30. 56kilo

56kilo

Den här hälsobloggen drivs av Åse som bland annat arbetar som kostrådgivare, och har skrivit de fantastiska böckerna Viktminskning med LCHF – så lyckas du, och Lev gott med LCHF och periodisk fasta, tillsammans med ett flertal väldigt värdefulla böcker. Här får du ta del av allt från recept och kostråd, till mycket mer.

 • Toppsidor: 4492
 • Trafik: 164.4K

31. Anna Jonasson

Anna Jonasson

Det här är en träningsblogg som har existerat ända sedan 2009, och har hela 25,000 läsare varje månad. Den har bytt plattform ett par gånger, och har vunnit otaliga priser, vilket verkligen bevisar hur grym den är. Här kan du få både råd och inspiration, och vi kan garantera att du aldrig kommer att ha tråkigt när du läser den här bloggen!

 • Toppsidor: 1879
 • Trafik: 5.4K

32. Passion för hälsa

Passion for halsa

Mikaela Bjerring som driver den här bloggen har verkligen en passion för hälsa, det är tydligt så fort man besöker sidan. Den information och tips som hon bidrar med är inget annat än livsförändrande och kan bokstavligen rädda liv. Det här är absolut en blogg som du inte får missa, och du kommer inte att ångra dig en enda sekund om du ger den en chans!

 • Toppsidor: 917
 • Trafik: 5.5K

33. Karin Axelsson

Karin Axelsson

Vill du få träningstips, ta del av recept, eller bara hänga med på en spännande livsresa? Då kommer du vilja ta en titt på Karin Axelssons fantastiska blogg. Här får du allt detta och mycket mer. Det vi gillar mest är det faktum att Karin skriver på ett sätt som gör att det känns att läsaren blir inkluderad, vilket gör att upplevelsen blir otroligt uppslukande.

 • Toppsidor: 2732
 • Trafik: 4.3K

34. Träning 40+

Traning 40+

Är du kvinna mellan 40-70 år? Då kommer du bli glad över att du har hittat den här bloggen! Hälsocoachen Lena Larje ger dig sina bästa tips när det gäller att må bra. Bloggen har funnits sen 2011 och här får du massor av tips och pepp, mängder av inspirerande inlägg om hälsa, träning, motivation, skönhet, kost, resor, klimakteriet och allt annat som hör livet till.

 • Toppsidor: 520
 • Trafik: 4.3K

35. Anja Forsnor Wärn

Anja Forsnor Warn bästa hälsobloggarna

Anja Forsnor som driver den här bloggen delar med sig av flera delar av sitt liv, men fokuserar främst på hälsa. Du får även läsa om inredning, renovering och mycket mer. Även om det här är en blogg med fokus på hälsa, känns det nästan mer som en livsstilsblogg. Det här är en fantastisk blogg som du absolut inte får missa!

 

 • Toppsidor: 1319
 • Trafik: 2.8K

36. Amanda Jenninger

Amanda Jenninger

Hos Forni kan ni läsa Amanda Jenningers blogg som handlar om lite allt möjligt, men som har ett stort fokus på hälsa. Här kan du följa med på hennes mammaresa, ta del av recept, och mycket mer! Om det låter intressant måste du bara ge Amandas fantastiska blogg en chans!

 • Toppsidor: 177
 • Trafik: 1K

37. Karolines Way of Life

Karolines Way Of LifeDen här hälsobloggen har ett stort fokus på hälsa, och inkluderar många olika underkategorier, exempelvis kost, stress, sömn, fysiska aktivitet samt örter och hur de kan användas. Karoline delar även med sig av mycket annat, och de råd och tips hon delar med sig av är oerhört värdefulla. Implementera några av dem i ditt eget liv för att få en bättre hälsa!

 • Toppsidor: 49
 • Trafik: 349

Hoppas du hittar någon du kan plocka droppar från till din personliga mix. För att knyta an till inledningen. Kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras