Chaffles – trendiga ostvåfflor av 3 ingredienser

Ostvåfflor?

Även kallat chaffles för en trendigare benämning. Något du provat tidigare? I måndags gjorde jag både vanliga och dessa jag sett cirkulera i sociala medier. Ville passa på att skämma bort barnen i förskott eftersom dom är hos Jonas på själva våffeldagen, frasvåfflor, men testade även chaffles när järnet ändå var varmt. För en matigare variant innan dom sötare, plus kunna tipsa dig om något nytt. ”Om det blir gott..”

Enkelt var det i alla fall. Bara att röra ihop ägg, riven ost, lite mandelmjöl och en nypa salt. Sen grädda som vanligt med en klick smör i våffeljärnet och…

.tadaaa! Fina va? Och goda med diverse tillbehör.

Chaffles – trendiga ostvåfflor

Ingredienser, 2 st:

  • 2 ägg
  • ca 100 g riven ost
  • 1 msk mandelmjöl (kan uteslutas har jag läst, men ej testat)
  • 1 nypa salt
  • smör till våffeljärnet

Gör så här

  1. Värm upp våffeljärnet. Rör ihop ägg, ost, mandelmjöl och salt i en skål.
  2. Lägg en klick smör i järnet och häll i smeten.
  3. Grädda ca 3-6 minuter (beroende på värme och järn).
  4. Servera dina chaffles med önskade tillbehör, t.ex. avokado och rökt kalkon eller som mig – babyspenat, fetaost, kallrökt lax, crème fraîche och örtsalt.

Smaken på chaffles är ”äggig” och salt, passande med matigare tillbehör. Mmm, jag gillar, kram! /A

Fler rekommenderade våffelrecept:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras