Kardemummabollar av 3 ingredienser – proteinrikt mellanmums

* Recept med reklam för TYNGRE *

kardemummabollar

Älskar du kardemummabullar kommer du älska det här!

Proteinrika kardemummabollar – små och naggande goda av enbart 3 ingredienser. Energirika dessutom, utan att ta stor plats i varken magsäcken eller i packningen. Alltså bra i magen innan löpning, att ta med dig som mellanmål på språng, cykelturen, om du har svårt att äta stora mängder på morgonen eller som mig nu – sugen på något sött att toppa lunchen med.

Proteinet stimulerar dessutom muskeluppbyggnad kring din träning och fett från nötsmör ger långvarig energi, samt en skön mättnadskänsla. Och förmodligen bäst av allt – sega och väldans goda. Enkla att variera med olika smaksättning och topping också, som du får förslag på i texten. Plus löjligt enkla och snabba att göra.

Jag är så glad över min nya samarbetspartner TYNGRE som har det absolut godaste proteinpulvret jag smakat. Nu har jag fått hem ett par påsar av olika sort att skapa smarriga recept av som du kommer kunna ta del. Först ut: kardemummabollar!

Kardemummabollar av 3 ingredienser

Ingredienser*, ca 10 små bollar:

  • 0,5 dl mandelsmör
  • 2,5 dl proteinpulver med kardemummasmak (alt. något proteinpulver med vaniljsmak + 1 krm kardemumma)
  • 1 dl havremjöl (färdig eller mixa havregryn till mjöl)

+ späd med ca 4 msk vatten

Bonus*: Jag adderade även hackad mandel och 2 msk sötströ, men ingredienserna ovan räcker om du vill ha något riktigt snabbt, enkelt och ändå gott.

Gör så här:

  1. Blanda alla torra ingredienser.
  2. Tillsätt lite vatten i taget till önskad konsistens.
  3. Rulla till bollar av valfri storlek.
  4. Toppa om du vill, men även goda som dom är.
  5. Ställ svalt eller frys in och ta fram efter behov.

kardemummabollar

Mmmm.. hoppas det smakar om du provar, kram! /A

Gillar du proteinrika jordnötsbollar rekommenderar jag även:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.