Igår experimenterade jag mig fram till en mager men god spenat- och fetaostpaj. Gott till lax, en köttbit eller som ensamrätt ihop med en grönsallad. Går jättebra att förbereda dagen innan eller frysa in till senare.
Ingredienser:
- 100 g keso naturell
- 2,5 dl fullkornsdinkelmjöl
- 400 g bladspenat
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- ca 10 marinerade soltorkade tomater
- ca 20 svarta oliver
- 200 g fetaost (valfri fetthalt)
- 3 ägg
- 3 dl mjölk
Gör så här:
- Blanda keson med dinkelmjölet och tryck ut degen i en smord ugnsform. Låt vila i kylen ett tag. Sätt ugnen på 200°.
- Tina bladspenaten och kläm ur vattnet. Pressa i vitlöken och tillsätt salt och peppar.
- Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 15 min. Ta sedan ut formen och låt svalna något.
- Strimla tomaterna.
- Fördela spenaten på pajdegen, lägg på tomaterna och oliverna samt smula över fetaosten.
- Vispa ihop äggen och mjölken och häll blandningen över pajen.
- Grädda i mitten av ugnen ca 35 min.
Lyxigt, den ska jag göra imorgon kväll:D KRAM
Den blev jättegod, men blir säkert ännu godare om du inte tar light-fetaost..
Det ser grymt gott ut! Älskar feta/spenatpajer.
Jag kommer genast ta tag i din rss-flöde för att hålla dig uppdaterad på alla efterföljande artiklar du skulle skriva