Om Anna Jonasson, f.d. Trend o träning

Anna Jonasson är en av Sveriges äldsta och största bloggar med inriktning på träning, hälsa, familjeliv, träningsmode och kost. Dessutom får du följa mitt liv som 4-barnsmamma och chefredaktör på tidningen SportHälsa.

Bloggen startades 2009 med inriktning på träningsmode och har ca 25 000 unika läsare i månaden. Först låg den på egen domän för att sedan flyttas till Aftonbladet Wellness ett år, sen till Everyday Stories och ett år hos Healthy Living, sen på United Influencers plattform och nu SportHälsa.

Bloggen har genom åren blivit rankad som en av de 10 mest inflytelserika träningsbloggarna av Twingly 2012 och 2013, samt nominerad till Guldhjärtat 2011, till Blog Awards 2012, som finalist vid Finest Awards 2013 och 2014, samt Life Blog Award 2015 och 2018 som 6e bästa hälsobloggen i Cisions undersökning.

Bild: Abilica Active som är en av mina samarbetspartners. På bilden saknas min äldste son Hugo, annars är hela barnaskaran samlad.

Tjejen bakom tangenterna

Jag, Anna Jonasson (f.d. gift med efternamnet Lissjanis), kommer ursprungligen från byn Jormvattnet i norra Jämtland men är sedan år 2000 bosatt i Stockholm med 4 barn, 2 änglaungar och katter. Jag brinner för träning, hälsa och att inspirera andra till att må bra – både på in och utsidan, något som genomsyrar det mesta i den här bloggen.

Hela mitt vuxna liv har jag arbetat inom träningsbranschen på olika sätt – idag framför allt som chefredaktör för såväl webb som pappersversionen av tidningen SportHälsa, tidigare en bilaga till DN som nu är helt digital. Jag är  utbildad Personlig Tränare vid Personal Training School samt Lic. Eleiko PT, Bodypump- och Yogainstruktör och har läst Kostrådgivarutbildningen vid S.A.F.E. Education. Under 2012-2013 var jag med och grundade PT-onlineportalen pt+ och jag är delägare av företaget My Performance där jag bedriver min verksamhet personlig tränare, bloggare, illustratör och arrangör av event. Jag syns även som träningsexpert i media med jämna mellanrum, framför allt hos SportHälsa.

Som personlig tränare och 4-barnsmamma har min naturliga inriktning gått mot träning och hälsa för familjer. Tillsammans med Milla Åkerlund har jag skapat träningskonceptet Frisk & Stark Familj som arrangerats 2 gånger vid Wenngarn Sportcenter, vid familjeresor för Apollo på flera destinationer runt om i världen och nu på Holiday Club i Åre. Dessutom driver jag podcasten Rörelseglädjepodden tillsammans med Terese Alvén sedan hösten 2018, tyvärr nu vilande, efter att Terese hastigt lämnat oss våren 2019 efter elakartad cancer.

Träning har varit en del av mitt liv från barnsben och idag lever jag ett aktivt liv fullt av styrketräning, löpning, yoga och skidåkning. Under en period blev det för mycket av allt och jag drabbades av ortorexi. Därför undviker jag pekpinnar och måsten så mycket som möjligt. Jag vill inspirera till en sund livsstil där mina läsare blir peppade att må så bra som möjligt, utan att jämföra sig med andra.

klassikern

Utmaningar driver mig och mina största tävlingsmeriter är:

Anna Lissjanis, barnboksillustratör.

Jag har även utbildning i Multimediadesign på Karlstads Universitet varav ett halvår Illustration vid Falmouth Collage of Art. Att måla och rita har alltid varit ett stort intresse och idag frilansar jag med uppdrag inom layout och illustration. Några exempel hittar du här. Ännu ett sätt att binda ihop min passion för träning, barn och skapande är att ge ut pedagogiska barnböcker som uppmuntrar till rörelse. Ovan en illustration till min egen barnbok om Dante som jag gett ut tillsammans med Caroline Nilsson.

Läser barnboken om Dante /Anna Lissjanis

Min senaste utbildning var till marknadskommunikatör inom sociala medier på Nackademin där jag tog examen i januari 2017. En utbildning som tagit mig till mitt nuvarande yrke som chefredaktör för SportHälsa. Där får jag möjlighet att kombinera min erfarenhet och passion för träning, hälsa, bild och kommunikation, samt på sidan av med bloggen och andra roliga projekt.

För att komma i kontakt med mig, vänligen maila: [email protected]

Views All Time
Views All Time
107
Views Today
Views Today
2