DN Stockholm Halvmarathon -mitt lopp

Ladda gott – run for fun! Min vinnande förberedelse fysiskt och som mental tanke inför löplopp, och som funkade klockrent vid gårdagens DN Stockholm Halvmarathon också. Ja, plus ett par timmars träning och ett par lopps erfarenhet i bagaget och på tävlingsdagen koffein, adrenalin och sjukt hög stämning.

Det är verkligen folkfest vid lopp – om det så gäller en fullbokad Halvmarathon eller något mindre Jorm Runt. Självklart spelar strålande väder in på publikstöd och rent fysiskt för oss deltagare (t.ex. att slippa springa som en iskall trasa), men har man tränat länge mot sitt mål är det en kick att få släppa ut spänningarna och springa loss påsamlade krafter. Därav alla glada människor – trots ett par ansträningande km framför sig.

Det här var min första Halvmara, men säkert inte sista. Perfekt distans med 21 km för mig som är uthålligt stark, även om jag gjorde missen att inte tränga mig längre fram i mitt startled och därför inte kunde utnyttja min löpkropp maximalt.

Det var trångt och jag fick hålla igen trots att jag hade grym energi. Sicksackade mig fram så gott jag kunde, sprang på trottoarkanterna där det gick och måste be om ursäkt för ”Katarina Ratcliffes” vassa armbågar till vissa medtävlande. Förlåt, men hon/jag var galet ivrig, springa-snabbt-sugen och tävlingsinriktad.

Men jag fick verkligen mitt ”fun run”. Med energigivande lyckokickar av påhejningar från bloggläsare, syster (som fångade mig på bilden ovan) m.fam., coola Lofsan, bekanta och bloggkollegor..

..sprang jag i mål med lätta ben och nästan besviket pigg. Sista långpasset jag hade i benen var ju 28 km i backigt elljusspår – betydligt tyngre. Hade kunnat pressa mig hårdare igår, men inte i den trängseln och målet var ju att ha kul – inte springa på rekordtid. Är ändå supernöjd med tiden som landade på 1.38 och som nr 141 av damerna i mål.

En upplevelse, ett lopp och en medalj som fattades i samlingen. Dessutom bästa tänkbara uppvärmning inför Lidingöloppet om två veckor. Perfekt med ett halvlångt distanslopp i benen inför 3 mil i betydligt tuffare terräng. Fram tills dess mest underhållslöpning och kortare back- och intervallpass.

Idag får jag fortsätta fira! Min födelsedag, mitt lopp, min starka kropp men mest av allt min systerdotter. Kalas för världens finaste Olivia väntar ❤

22 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras