Äppelpaj

Vilken skön dag det varit. Morgonpromenad, mys hemma och sedan goda vänner på besök. Jag bjöd på pastasallad och äppelpaj med vaniljglass till efterrätt. Tänk att en så enkel smulpaj kan vara så god.

Ingredienser:

  • ca 4 äpplen
  • 4 msk socker
  • 1/2 – 1 tsk kanel
  • 100 g smör
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl havregryn

Gör så här:

  1. Kärna ur och dela äpplena i tunna skivor. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Strö över ca 2 msk socker och 1 tsk kanel.
  2. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner mjöl och havregryn. Blanda ihop och smula över äpplena.
  3. In i ugnen på 225° i ca 15-20 min. Servera med vaniljglass, vaniljsås eller vaniljkesella.
2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.