En äkta Jormburgare görs på kött från egna kor, grillade över öppen eld (men det funkar även med ”köpe-köttfärs” i stekpannan).
Ingredienser:
- Nötfärs
- Ägg (1 ägg/5 hg köttfärs)
- Salt & peppar
- Smör/olja till stekningen
Gör så här:
- Blanda köttfärs och ägg.
- Blöt händerna och forma så stora och tjocka hamburgare du vill ha.
- Stek i smöret/oljan och krydda efter smak.
- Servera med bröd, sallad, tomat, ketchup, senap, lök. För extra lyx även med avocado, stekt ägg och bacon.
Helst ska de även ätas vid Jormsjön tillsammans med dem du tycker om (men det funkar även att äta dem någon annan stans tillsammans med dig själv eller någon annan du tycker om). Det gjorde jag i går kväll..
Låter riktigt härligt!
Ha det gott.
egna hamburgare är fenomenalt! gud vad gott!! älskar köttfärs!!
Ser dösmaskigt ut :). Hoppas du har en toppendag. kram
Ja, de blir verkligen supergoda när de steks över vedeldad wookpanna och äts direkt utomhus. Känns extra lyxigt också att veta var köttet kommer ifrån! 🙂
Precis så, extra lyxigt att äta utomhus och veta vart köttet kommer ifrån.
Saknar vår grill SÅ mycket. Förra sommaren grillade jag allt. Det är sommar.