En god och lättlagad paj, fettsnål och fullproppad av proteiner blev dagens middag. Ett tips är att dubbla receptet för att göra en större paj – det gjorde jag och fick perfekta matlådor att lägga i frysen.
Hoppas att köttfärspaj är bästa förkylningsmedicinen för i morgon ska jag vara frisk! 🙂
Ingredienser pajdeg:
- 100 g kesella
- 2 dl grahams- eller dinkelmjöl
- 1 ägg
Ingredienser fyllning:
- 500 g nötfärs
- 1 gul lök
- 3 ägg (varav 1 till äggstanningen)
- 1 dl mjölk
- 100 g riven ost
- 1 tomat
- Blanda alla ingredienser till pajdegen. Tryck ut i en ugnssäker form som har bakplåtspapper i botten eller är smord. Ställ formen i kylen 30-60 minuter. Sätt ugnen på 175°.
- Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
- Stek köttfärs och lök. Krydda efter smak.
- Vispa upp två ägg och blanda ner i köttfärsen. Lägg allt i pajskalet. Sätt ugnen på 200°.
- Skiva en-två tomater och garnera pajen med.
- Blanda ägget som är kvar men mjölk och riven ost. Häll allt över pajen.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter tills den fått fin färg.
- Servera med en blandad sallad.
Vilket bra tips! Vill testa detta recept! Ska skriva ut det så att jag kan ha det lättillgängligt.
Det där receptet måste jag testa! Älskar paj 🙂
Du är så smart med dina proteinrika och fettsnåla pajer! Känns som att jag måste ”sno” även det här receptet av dig!
Krya på dig!!! Kram
Det är bara att sno! Det är därför jag lägger ut det.. 🙂
Kram!
Mums! Vi testade det här idag och det blev kalasgott! Länkade från mig blogg och hoppas att det var okej 🙂
Yummi-tips!
Kul att ni gillade receptet! Självklart är det ok att länka. 🙂