Torsk med citron, bacon och kantareller

kantarell_torsk.jpg

På tiden med ett recept va? Det här är en riktigt lyxig fiskrätt som jag och Junior lagade ikväll med bacon som ger god sälta och kantareller som skapar höstfeeling. Servera gärna med kokt, pressad potatis och haricot verts.

Ingredienser, 4 pers:

  • 800 g torsk (2 st fiskblock)
  • 1/2 baket bakon
  • 200 g kantareller
  • 1 kruka basilica alt. basilicakrydda
  • ca 3 msk färskpressad cironsaft
  • 1 dl vitt vin eller vatten
  • smör
  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Skär bacon i småbitar. Stek knapriga och låt rinna av på hushållspapper.
  2. Stek kantarellerna så att vätskan kokar bort. I med en klick smör och låt få stekyta. Salta och peppra efter smak.
  3. Krydda fisken med salt och peppar runt om. Stek ca 3 min på varje sida i en klick smör.
  4. Tillsätt basilica, citronjuice och vitt vin. Koka tills fisken är klar.
  5. Strö över bacon och kantareller. Klar att servera!
kockarna.jpg
Måste börjas i tid. Tänkte att min yngste son ska bli stjärnkock och skämma bort sin mamma med delikat mat.

7 Kommentarer
  1. Hej igen! Det var jag som skrev om mitt löparknä. Tack så mkt för tipsen, jättegulligt! Jag får höra med en sjukgymnast eller PT på gymmet om styrkeövningar för musklerna kring knät. Oj, vilken god maträtt! Vi äter alldeles för lite fisk i den här familjen, trots att jag har två söner som fiskar! Och vilken jättesöt liten son du har! / isa

  2. Kul att ni också gillade det! Vill man lyxa till det, kanske ha det till gäster, kan man ta gös istället för torsk. Blir säkert ännu bättre 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.