Minifrukost före morgonträning, kl 07.15: Kaffe och proteinkräm av 1 dl Whey-80 med chokladsmak och hela linfrön. Matlusten (och tid att sitta ner) är inte stor direkt på morgonen.
Frukost (efter träning och förskolelämning), kl 10.30: En skål med hallon, blåbär, björnbär och gojibär. En annan med proteinkräm (1 dl Whey-100 vanlij + lite vatten), gröt (av 1 dl havregryn, 2 msk linfrön och 2 msk psylliumfrön), mandlar och kanel. En banan, rött te med mjölk till.
Minilunch, kl 12.30: Sallad, en burk tonfisk, broccoli, körsbärstomater, vinegrette, pumpakärnor, 1/2 avocado, ett micrat ägg (obs – i en skål). En apelsin till ”efterrätt”
Mellanmål, kl 15.00: 1/2 burk lättkesella med kanel, mandlar och gojibär.
Middag, kl 18.30: Sallad av isberg och romansallad, ceasardressing, broccoli, körsbärstomater, gurka, keso, soltorkade tomater, 1/2 avocado, pumpakärnor, kycklingfilé med smält mozarella och kalkon (från storkoket), ugnsgrillad paprika och champinjoner + ett par morötter vid sidan av.
Efterrätt kl 19.00: Ett äpple och ett par bitar 70%-ig choklad stoppar efter-maten-suget.
Kvällsmål, kl 21.00: 1/2 burk kesella mixad med frysta blåbär och 1/2 dl Whey-80 vaniljsmak. God vardagsglass!
Så ser ofta en vanlig vardag ut, men det händer att jag inte hinner med alla mellanmål och äter större portioner vid lunch/middag. Allt beror på när och vad jag tränar, om jag ska hämta på förskolan etc.
Härligt att se (ffa blir jag hungrig efter att ha intagit frukost 5.30…) många mål med schysst mat. Oftast är alla upplägg uppdelat på tre huvudmål och två mellanmål men jag måste också ha ett sista, sjätte mål runt 20-tiden annars är jag hungrig när jag går och lägger mig. Däremot har jag nått en platå så jag måste vara noga med att inte göra huvudmålen för stora och fylla ut med mer grönsaker för jag är ALLTID HUNGRIG (och då ammar jag inte…). Älskar att du inte lever i total askes, det blir mer greppbart då.
En liten fundering, hur kommer det sig att du har okrossade linfrön? Jag har fått intrycket att man inte får i sig näringsämnena från linfrön om de just är okrossade. Du har säkert en bra anledning som jag är nyfiken på 🙂
Jag har läst att krossade linfrön härsknar men vet att det är lättare för kroppen att ta upp dem. Brukar tugga mina lite i förhoppning att få i mig mer omega-3 🙂
Hej. Här ligt att se att du äter rejäla måltider. Många får snedvriden kroppsuppfattning, att är man smal äter man lite. Men med din träningsdos glädjer det mig att du visar upp att man då också måste äta bra mat.Önskar dig en härlig helg!
Ser att du äter proteintillskott och jag undrar om det är något som du rekommenderar till en normaltränande kvinna i sina bästa år….man har ju hörs så mycket om kosttillskott som inte är bra och inte tillför just något mer än om man äter en ”normal” kost.???
Jag tränar väldigt mycket & behöver då mer tillskott eftersom vanlig kost inte räcker + att jag har fullt upp med alla barn & behöver något som går fort att få i sig. Äter du bra mat behöver du inget tillskott om du inte har stora mål med din träning (stor viktnedgång, tävling etc.)Vill du ändå testa ett proteintillskott rekommenderar jag Whey-80 från Gymgrossisten (länk hittar du i inlägget). Ett svenskt märke & innehåller bara vanligt Vassleprotein (mjölkprotein).Lycka till! 🙂
HJÄLP…jag läser på GymGrossistens hemsida och går vilse i alla tillskott…????
Läs gärna mer under min länk ”kosttillskott”. Där kan du hitta lite mer info:https://blogg.aftonbladet.se/trendotraning?cid=56392
Är också lite nyfiken på linfröna – dessutom äter du ganska mycket? Livsmedelsverket säger max 2msk om dagen? Nyfiken hur du tänker 🙂
Jo, jag överdoserar säkert (även protein), men tycker inte jag mår dåligt av det. Det mesta av linfröna passerar utan att tas upp av kroppen så jag tror inte det är någon fara. Som sagt – jag kanske inte äter ”perfekt” men mår bra vilket jag tycker är det viktigaste 🙂
Jag är ganska ny på din blogg (som för övrigt är väldigt bra och inspirerande) så du kanske har skrivit om detta förut. Min fundering är hur du gör proteinkrämen du skriver om. Är det något man kan förbereda i förväg eller måste den ätas direkt? Jag är dålig på att äta (blir väldigt sällan hungrig) men vet ju att jag måste för att kunna träna som jag gör och då behöver jag hitta bra, enkla och goda rätter / mellanmål så jag inte hoppar över måltider lika lätt.
Här har du ett superlöjligt klipp på hur jag gör: https://www.youtube.com/watch?v=DbMlIJL49dM&context=C32334adADOEgsToPDskKcnfTyMUZH58Wd4rULMxXnJa – du kan förbereda & ha i kylen. Så gör jag. Bra, koncentrerad energi när man har bråttom 🙂
Himla fint porslin, tycker jag! 😀
Tack! Det kommer från mina hemtrakter i Jämtland – Frostviken Keramik 🙂
Alle disse måltidene så skikkelig gode og smarte ut 🙂 God helg!
Tusen tack för inlägget! Jätteintressant att se ditt matupplägg en ”vanlig” dag!Vad gott ditt micrade ägg såg ut! Har precis börjat testa att koka ägg i micron, gillar inte vanliga kokta ägg så mycket. Det har gått sådär med microäggen, antingen har de blivit för lösa eller överkokade… Hur länge brukar du köra dom och på vilken effekt?Trevlig helg!
Jag kör dem i en liten platskål på full effekt ca 2 minuter, men tar ut dem & rör lite då & då. Beror ju lite på vad man har för en micro. Du får pröva dig fram :)Trevlig helg!
Hej!Måste bara först säga: underbar blogg du har, älskar den! Blir så glad och inspirerad av att läsa den! Jag undrar oxå hur du gör proteinkrämen? Länken du lagt in när nån annan frågat samma sak går inte att klicka på längre! 🙂
Oj vad långt i efterhand jag såg detta. Om du får denna kommentar kan du gå in här för att se hur man gör krämen: https://blogg.aftonbladet.se/trendotraning/2012/03/recept-annas-proteinkram-1
Hej! Är ny på din blogg, men kommer bli en flitig besökare -härlig stämning och kul med alla bilder! Ville egentligen bara tacka för receptet på proteinkrämen 🙂 Har inte tänkt på det förut utan brukar bara ha pulvret i smoothies så här ska testas! Och Lisa, kopiera och klistra in länken i ett nytt adressfält så hittar du videon :)Jag äter också rätt mycket hela linfrön, visserligen tar man inte upp alla nyttiga fetter men magen blir glad ändå och det är inte lika ”farligt”. (äter man stoora mängder krossande linfrön tar man upp både fetterna och linamarin som kan bilda vätecyanid, och det är ju inte lika bra).
Tack fina Anna!Riktigt intressant! Proteinkrämen ser riktigt god ut….Kram Annika
Här har du en liten film hur man gör krämen. Hur löjligt som helst, men många har frågat efter det så.. 🙂 https://blogg.aftonbladet.se/trendotraning/2012/03/recept-annas-proteinkram-1Kram kram!