Så här i Halloween-tider är det pumpa som gäller och jag fick i veckan hem en korg från PR-byrån PRAT som bl.a. innehöll denna oranga grönsak. Jag vet inte riktigt hur den brukar tillagas men stoppade in den i ugnen ihop med kycklingfilé, aburgine, potatis, paprika, champinjoner, salladslök, vitlök, färsk timjan, olivolja och kryddor.
En ljuvlig doft i hela lägenheten och resultatet blev.. gott? Vet inte om jag gillar den sötaktiga pumpan, men allt annat var riktigt bra. Föredrar pumpakärnorna och skalet till fina lyktor, men så har jag inte smakat pumpapaj eller annat man kan göra.
Hej!
Hade inte du ett inlägg om pumpa förra året där du bad om tips och recept på olika saker man kan göra med pumpa. Är nästan alldeles säker på det. Jag tror att jag tipsade om pumpapaj samt rostade pumpakärnor.
Kramkram
Det hade jag – du minns rätt Cia! Men igår hade jag varken tid eller ork att leta upp recept varför jag bara skar ner den ihop med andra 🙂
Stor KRAM!
Ett annat gott alternativ, är att riva pumpa o ha in bröddegen. Blir riktigt saftigt o gott =)
Aha! Kanonbra tips 🙂
Man kan också ha det i soppan, det blir gott om man ska mixa den. Sen så brukar man också göra pumpagratäng här i Frankrike, man kan koka och mixa pumpan och sen blanda med lite creme fraiche och lite kryddor och sen ha på lite riven ost och sen in i ugnen. Gott och lite nyttigare än potatis t.ex.
Bra tips Anna-Lena! Tack 🙂
Det såg i alla fall helt gudomligt ut! Jag tror nästan att det får bli rotfrukter i ugn till middag 🙂