Gårdagens middag

rodingmiddag - Gårdagens middag

I Jämtland är det sportlov den här veckan och eftersom mamma är lärare i Jormvattnets lilla byskola passar mina föräldrar på att hälsa på oss. Du som följt mig ett tag vet att vi de brukar ha med sig röding – fjällsjöarnas guld. Så otroligt gott – men det ska helst tillagas av mamma och ätas ihop med hennes fisk-sky+gräddsås och ”Blåsjöns fiskkrydda”.

fiskmiddag - Gårdagens middag

Min storasyster kom också och åt, men lillebror hade för mycket jobb och dyker kanske upp i kväll. I alla fall kul att ha alla min syskon i stan då alla andra släktingar bor så långt bort.

kusinbord - Gårdagens middag

Ett annat bord fullt av kaxiga kusiner – Hampus, Hugo och syrrans Olivia som fick äta innan oss. Lugnast så 🙂

Och idag strålar solen inbjudande för en löptur innan jag beger mig till Söders höjder för PT på Rosa Skrot. Trevlig torsdag!

5 Kommentarer
  1. Ser himla gott ut:) Har tänkt på att du många gånger äter ägg när du har fisk. Är det av någon speciell andledning? Eller bara för att det är gott.

    1. Bara för det är gott ihop med fisk, men det är faktisk bra att kombinera olika proteinkällor. Fast syftet är mer att det ska vara GOTT 🙂

  2. Åh röding… Helt klart det bästa jag vet att stoppa i munnen… älskar det !!! Hm….måste ordan en sådan brakmåltid snarast 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.