Det är säsong för rotfrukter som både är gott, billigt, mättande och nyttigt med högklassiga kolhydrater. Smacka ner dem i en supersmoothie, woka, gör en saftig morotskaka, koka i en mustig höstgryta eller som jag igår – in i ugnen med olivolja och örtsalt. På min plåt både morötter, sötpotatis, palsternacka och vanlig potatis.
Till dem nötfärsbiffar, knaperstekt bacon, broccoli och en kall sås av fetaost, matlagningsyoghurt, finhackad rödlök, peppar och örtsalt.
Det känns mer rätt med varm mat när det börjar bli ruggigare ute tycker jag. Nu är vi snart framme hos svärmor där vi också brukar bli bjudna på mumsiga biffar. Där ligger mina i lä.


Mums. Äter massa rotfrukter nu. Underbart gott =)
Åh så gott! Blir nog till att skriva upp rotfrukter på inköpslistan till veckan. Tror nog att pannbiff med rotfrukter är favoriten 🙂