Att man äter med ögat stämmer så bra. Vissa gånger på gränsen till att jag inte VILL äta maten så vacker den är. En plåt lax med flingsalt och dill, champinjoner, paprika i olika färger och blomkål med ringlad olivolja och örtsalt över. Rena rama mästerverket, både för smaklökar och ögon.
Ser du den där lilla sprickan i laxen och rostningen på blomkålen? PERFEKT så. Fler goda tips med blomkål är att gratinera/strö över ost av olika slag. Jag har både permasan och vanlig gouda på skålen ovan. Andra mumsiga sätt att äta blomkål på är i fiskgratäng eller som mos.
Att göra varje måltid till en färgsprakande tavla tror jag får bli höstens ”hålla-sig-frisk-tips”.


Snyggaste tavlan jag sett på länge =)
Ska testas! Ungefär hur länge har du den i ugnen och hur många gader?
Gör det! Ca 20-30 min i 250° beroende på laxens storlek.
Ska prova det – mer färg i maten så kanske jag håller mig frisk nu. Väntar med träning till måndag då har jag vilat ordentligt och förhoppningsvis håller mig frisk nu!! 🙂