Speciellt när man som jag jobbar hemifrån blir det väldigt mycket matlagning. Helst ska det gå snabbt att fixa och förhoppningsvis finns det rester kvar från middagen innan, men med bra basvaror hemma är det ändå inte så svårt att få till god fast food. Jag brukar ofta göra lite extra av basvarorna för att ha till flera dagar, t.ex. koka extra mycket ris, slänga in en hel lax i ugnen och steka mycket köttfärs som funkar till både köttfärssås, tacos, lasagne etc.
Sen kan du piffa med olika tillbehör och kombinationer. En lyckad höft till dagens lunch var stekt ris med kyckling, ägg, broccoli, gröna bönor och riven mozarella. Fantastiskt god mix av fried rice och risotto som går att variera med förslagsvis lax, räkor, skinka eller mer ägg som en vegetarisk variant.


Anna Jonasson
Jag kör ofta in stora mängder grönsaker i ugnen & har sen som bas till måltider=gott, nyttigt, snabbt & enkelt!
såg gudomligt ut! grönsaker ger så mycket härliga färger och vi äter ju trots allt med ögonen också :)!
/Alexander Öqvist
https://www.noregrets.se