Tag 3 betala för 2. En typisk fälla jag ofta fastnar i och tycker att ”det går alltid åt”. Sist jag handlade var det kikärtor ICA hade sitt erbjudande på så nu är skafferiet fullt av dessa små godingar. Jag drömmer om kikärtsbiffar, men i brist på tid och engagemang till lunchen blev det en simpel wok med kyckling och annat grönt som fanns hemma.
Gott ihop med kokosmjölk, risnudlar och sojasås. Min plan för andra förpackningen är hummus, och kanske du har ett tips för nr 3?


Anna Jonasson
Ååå min dotter hade kunnat leva på enbart kikärtor! Favoritreceptet är att steka dem i olja tillsammans med vitlök, grillkrydda, paprikakrydda och en skvätt citronsaft. Mmmm
Ugnsrosta dem & strö över salladen, supergott 🙂
Favoriten hemma hos mig är kikärtstacos. Köttfärsen byts ut mot kikärtor som steks tillsammans med sweetchillisås och kryddor. Mums!
Jag älskar kikärtor – det står faktiskt en gryta på spisen just nu!
Hummus är en solklar favorit. Jag rekommenderar dig att mix med äpple – det ger en härlig syra.
För just i mixad form är det nog som mina kikärtor intas allra bäst. En favoritdip, av det mer söta slaget, är att mixa tillsammans med blödlagda (medjool-)dadlar och en sked (eller flera) jordnötssmör. Lite vanilj kan också vara gott i. Denna ”cookie dough dip” är beroendeframkallande!
Ooooo! Låter verkligen som något för mig (som älskar Ben & Jerry´s Cookie Dough ;). Tack för tipsen Lovisa!
Mmmm smaskigt =) Prova detta! https://www.ica.se/recept/rostade-kryddiga-kikarter-5193/
Måste tipsa om en god kaka! Den är supersmarrig och det är min mamma som fann receptet. Kikärtor, mandelmjöl och potatis(!) ingår och den blir himla saftig och god. https://www.ica.se/recept/mandelkladdkaka-med-hallonglasyr-715383/
Hallonglasyren tycker jag inte är det godaste, garnerar hellre med mörk choklad och äter med vispgrädde, mums!
Mums mums mums! Tack för alla tips som jag absolut vill pröva Linda, E, Emma, Lina & Malin 🙂
Jag brukar blanda kikärtor med en liten klick pesto, Barillas Pesto alla Genovese. Blir supergott!
Kakan låter ju spännande 🙂
Kikärttacos likaså 🙂
Tänk..vad mycket man kan göra med en burk bönor..
Mums! Det var länge sen jag åt kikärtor nu!
Och det där såg jättegott ut verkligen!
Vad gott det ser ut!
Jag brukar göra en kikärtsgryta med curry;
Fräs lök, blanda i tomatpuré, curry och kikärtor. I med turkisk yoghurt och lite salt – klart! Servera gärna med råris. Gott, snabbt, billigt och nyttigt! 🙂
Ett tips är att skölja dem noga, torka av. Blanda med lite olja, kryddor (spiskummin, chili, paprikapulver, salt el dyl) och sen in i ugnen på 100-150 grader tills de är krispiga rakt igenom. Det kräver inte så mycket arbete, man kan kolla efter 45 minuter om de är klara, sen efter varje kvart. Goda som snacks, toppa mat med eller som ”brödkrutong-stand-in”. Gott!