Kött

ans_pytt

”En köttbit” – alltid min pappas val av helgmat. Själv har jag också ätit mer kött än vanligt den senaste tiden eftersom det ingått i flera rätter i middagskassen från Årstiderna vi testar just nu.

pytt2

Äkta pytt från grunden gjord av fläskkotlett, sötpotatis, squash, silverlök och morot. Stor skillnad mot Felix frysta pytt (på ett positivt sätt smak- och konsistensmässigt).

kott_spenat

Hastigt stekt kalvfilé på bädd av stekt spenat, paprika och silverlök. Lite torrt tyckte jag som saknade någon typ av vitlök- eller fetaostsås. Annars tummen upp!

kottgryta_ris2

Wok med kalvkött, sötpotatis, morötter, chili, tomat, pak choy (en slags kål), ingefära, ras el hanout (krydda) och kokosmjölk.

kottgryta_ris

Jag serverade woken med ris. Annorlunda mot vår vanliga vardagsmat, men väldigt gott.

På PT-utbildningen blir det också mycket kött – inte bara i matlådan. Under anatomin pratade Gustav om ”köttiga” (d.v.s. muskulösa) delar på kroppen och nu under träningsläran köttar vi på med massa basövningar. Idag fortsätter vi med marklyft. 

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.