”En köttbit” – alltid min pappas val av helgmat. Själv har jag också ätit mer kött än vanligt den senaste tiden eftersom det ingått i flera rätter i middagskassen från Årstiderna vi testar just nu.
Äkta pytt från grunden gjord av fläskkotlett, sötpotatis, squash, silverlök och morot. Stor skillnad mot Felix frysta pytt (på ett positivt sätt smak- och konsistensmässigt).
Hastigt stekt kalvfilé på bädd av stekt spenat, paprika och silverlök. Lite torrt tyckte jag som saknade någon typ av vitlök- eller fetaostsås. Annars tummen upp!
Wok med kalvkött, sötpotatis, morötter, chili, tomat, pak choy (en slags kål), ingefära, ras el hanout (krydda) och kokosmjölk.
Jag serverade woken med ris. Annorlunda mot vår vanliga vardagsmat, men väldigt gott.
På PT-utbildningen blir det också mycket kött – inte bara i matlådan. Under anatomin pratade Gustav om ”köttiga” (d.v.s. muskulösa) delar på kroppen och nu under träningsläran köttar vi på med massa basövningar. Idag fortsätter vi med marklyft.





Anna Jonasson
Hej Kan du inte dela med dig av hela receptet på pytten?