Älgskav

algskav

Det blir sena middagar efter heldagar på PT-utbildningen. Men äta bör man. Speciellt efter en dag med både transportcykling och olika pulstester. Väldigt intressant dag för mig som alltid tränat mycket konditionsidrotter, och som PT nu när var och varannan springer lopp som marathon, tränar för En Svensk Klassiker och tävlar i triathlon.

algskav2

Mer om det sen. Nu fokus på att fylla på glykogendepåerna med nypotatis och musklerna med en nygammal proteinlkälla – älgskav. Jag är uppvuxen på älgkött från när pappa jagade, men har inte tänkt på att det finns att köpa i butik och därför inte ätit det på länge. Men vilt kött ska jag köpa oftare då det både är gott, nyttigt och kommer från ett djur som (förhoppningsvis) levt ett bra liv, fritt i skogen.

Lättlagat dessutom. Jag hade turen att ha kantareller från mina föräldrar i frysen, och fräste dem och köttet. Lite salt och peppar och i med en grädde. En delikatess ihop med kokt potatis och lingon.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.