Nyttiga snabbluncher

sojabullar

Det är måndag, d.v.s. köttfritt om man firar Meat Free Monday, och min lunchmat måste gå fort att laga. Jag har jobbat som PT på förmiddagen, tränat en snabbis och sedan löst av mannen här hemma. Storbarnens skola är stängd p.g.a. studiedag och tvillingarna är förkylda och hemma från förskolan. Det är fullt ös med alla barn och deras kompisar, men jag försöker ändå jobba vid datorn mellan varven, och då är det fast food som gäller. Middagen brukar jag lägga mer krut vid att göra lyxigare, men till lunch och mellanmål väljer jag snabblagat.

sojabullar2

Både jag och barnen äter ca var 3e timme så det blir en hel del måltider, och färdiga köttbullar går alltid hem. Vi brukar alltid ha en påse Mamma Scan i frysen till akutfall, men köttfria dagen till ära testade vi ICA Gott Liv ´s nya sojabullar ihop med bönpasta. Pastan har alla testat och gillar, men storbarnen tyckte köttbullarna smakade konstigt och öste på med ketchup. Då gick de ner. Jag själv och tvillingarna gillade dem i alla fall, och jag tycker det är positivt att det kommer fler vegetariska alternativ av snabbmat som passar hela familjen, och i begreppet hälsa ingår även miljö och mindre vardagsstress.

tonfiskbiff

Ett annat tips på snabblagat till bönpastan är tonfiskbiffar som jag testade för första gången förra veckan. Jag experimenterade med att röra ihop en burk tonfisk, ett ägg och lite chiafrön. Sen stekte jag lagom stora biffar i kokosolja tills ägget stagnerat. Någon sås tog jag mig inte tid att fixa den dagen, men det hade nog varit gott till.

omelett_sallad

Mitt sista ”healthy and fast lunch”-tips är ägg i någon form. Jag brukar ta lite vad vi har hemma – champinjoner, lök, bladspenat etc och steka någon minut innan jag rör i några ägg. En krämig avocado till är pricken över i. Och något gott till efterrätt. Som jag skrev på Instagram när jag publicerat den här lunchen kan det behövas något extra, speciellt när den är så ”nyttig”.

jj_appelsoffEn knäckemacka, chokladbit eller frukt brukar jag tycka är gott efter maten. Jonna och Junior håller med.

4 Kommentarer
  1. här blev det nästan samma middag som ni hade till lunch, förutom att jag rullade egna köttbullar och kokade fullkornspasta. Mycket godare med egna köttbullar som smakar kött (brukar inte ha i ströbröd eller liknande, utan bara ägg, kryddor, vitlök och lite röd currypasta). Åh, tonfiskbiffarna ska jag verkligen testa att göra någon dag- Har varit sugen på tonfisk några dagar! 😀

    1. Elin – jag håller med! Helst hemgjorda köttbullar, men till lunch vill jag som sagt att det ska gå snabbt.

      Tonfiskbiffarna är väl ingen smaksensation men helt ok. Du får testa & se vad du tycker 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.