Krämig kikärtspasta -middagstips

Det börjar komma allt fler ”grönare” alternativ till vanlig vit pasta vilket jag tycker är bra så länge smaken är god. Bönpasta äter vi ibland här hemma men det är lite olika från gång till gång hur uppskattat det är av barnen. Antar att det beror på hunger eller vad vi har för tillbehör men annars ett smart sätt att få i dem mer protein, framför allt Hampus som helst äter bara pasta.

kikartspasta

I förra veckan fick jag hem några produktnyheter från Risenta, sockerfri müsli och kikärtspasta. Precis som sojabönspasta innehåller den mer protein än traditionell, är glutenfri och ekologisk. Den smakar dessutom mindre ”böna” och gillades därför bättre av barnen, speciellt blandad med en krämig gräddsås med fisk:

Recept: Jag kokte helt enkelt pastan enligt anvisning, hällde av vattnet och blandade i grädde, kryddor och ugnsstekt öring för att puttra en stund. För egen del blandade jag även ner bladspenat. Enkelt och gott!

4 Kommentarer
    1. Marja – den kom ut i butik förra veckan så du kanske kan hitta den i en välsorterad butik. Innehåller inte annat än malda, ekologiska kikärtor utan konstigheter.

  1. Hej
    Jag skulle så gärna vilja få in mer fisk i familjens meny, men är alldeles för feg och fastnar lätt på ”säkra kort”.
    Ser att du ofta lagar till fisk (hel) och använder den på många olika sätt. Det skulle vara så roligt om du i ett
    inlägg ville dela med dig av några recept och tips på hur man på ett enkelt sätt tillagar fisk och vad man ska
    tänka på. Det är ju så gott!
    //Jenny

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.