Så skojar du till din blodpudding

blodpudding_annalissjanis - blodpudding

Hej med smarrig blodpudding!

Eller inte? Maträtten är en typisk vattendelare. Antingen gillar man den massor eller inte alls, mellanting är sällsynta. Jag själv har alltid älskat blodpudding. Som barn såpass att jag ville bjuda mina kompisar på det när jag hade kalas. Vet inte hur populärt det var bland alla gästerna, haha, men det säger endel om hur gott jag tycker det är. Dessutom väldigt bra att äta för oss tjejer och dig som tränar, tack vare sitt höga järninnehåll. Och roligt att laga..
blodpudding - blodpudding
I fredags var jag sådär trött som man kan va efter en lång arbetsvecka, men ville ändå äta något gott – blodpudding! Det var så länge sen och jag visste att vi hade en burk med mammas hemkokta sylt i kylen. Det bästa till tycker jag.
jonna_blodpudding - blodpudding
Dessutom förvandlades matlagningen till kul fredagspyssel ihop med Jonna – en av familjens tre blodpuddinggillare. Vi tryckte ut fina figurer med pepparkaksformar och stekte.
blodpudding_rester - blodpudding
Det blev mycket kantbitar över – som råkade blev min middag. Lika gott ändå.
Det är egentligen bara fantasin som sätter stopp för hur mycket du kan skoja till din blodpudding. Utan att behöva trycka/skära fram figurer är halvmåneformen perfekt som mun, där du kan lägga gurkögon till och en morotsnäsa. Eller som båt på ett hav av lingon. Eller skär till jämna kanter och bygg ett julhus? Dock kanske inte så lämpligt att äta upp om du låter det stå framme under hela julen.
Gillar du blodpudding?

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.