* Recept på hemgjord proteinpudding med reklam för Tyngre *
Gillar du butikens små burkarna med proteinpudding?
Snabbt, löjligt lätt och betydligt billigare fixar du egen hemgjord proteinpudding. Här med ett recept som inte ens kräver chiafrön, om du ogillar konsistensen och knarstret i chiapudding, utan vill ha samma härliga krämighet, smakupplevelse och viktiga byggstenar till kroppen som av butikens variant.
Jag använde nyheten Tyngre Kasein Pistage som ger puddingen en tjock konsistens och underbar pistagesmak, men receptet funkar med vilken smak som helst. Mixa som ett enkelt mellanmål, före/efter träning eller som ett läckert kvällsmål.
Hemgjord proteinpudding – krämigt god och löjligt lätt
Ingredienser:
- 2 skopor (35 g x 2) Tyngre Kasein Pistage proteinpulver
- 1,5 dl mjölk (valfri sort)
- Ev. extra sötning efter smak (t.ex. honung, agavesirap, eller sötströ)
Gör så här:
- Vispa ihop alla ingredienser i en skål. Använd en visp eller en stavmixer för extra fluffig, slät och klumpfri blandning.
- Söta efter smak.
- Låt stå i kylen, gärna i minst 2 timmar eller längre för en tjockare och krämigare konsistens.
- Toppa med det du gillar, t.ex. pudrad kakao och nötter. Ät och njut!
Själv var jag lite VÄL ivrig och plockade ut puddingen ur kylen innan den stelnat som du ser. God ändå. Kram! /A