* Proteinrik saffranskladdkaka med reklam för Tyngre *

MER julsmak tack!
Proteinrik saffranskladdkaka med vitchokladkräm och hallon kan du äta året om, men visst ger saffran extra julstämning? Dessutom var det bara någon vecka sen vi firade kladdkakans dag, så det här blir en ultimat kombo. Proteinrik dessutom. Perfekt pre- eller after workout-fika.
Proteinrik saffranskladdkaka med vitchokladkräm och hallon
Ingredienser kaka:
- 2,5 dl mandelmjöl
- 1 dl Vassle Vaniljdrömmar (alt. annat proteinpulver med vaniljsmak)
- ½ dl sötströ
- 1 msk psylliumfröskal eller fiberhusk
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 g saffran
- 1 dl vanilljkvarg
- 2 dl vatten
- 1 ägg
Ingredienser vitchokladkräm:
- 90 g sockerfri vit choklad
- 1 dl vaniljkvarg
- 1 dl Philadelphia Färskost Light
- 0,5 dl riven kokos
- 1 dl hallon
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°.
- Mixa saffran med lite sötströ och blanda med övriga torra ingredienser till saffranskladdkakan i en bunke.
- Tillsätt kvarg, ägg och vatten. Rör om till en jämn smet
- Smörj eller klä en ugnssäker form med bakplåtspapper. Häll i smeten.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Känn med sticka mot slutet så du får din önskade konsistens.
- Under tiden fixar du vitchokladkrämen:
- Smält vit choklad.
- Mixa kvarg, färskost och vitchoklad. Ställ svalt tills kakan är klar.
- Låt kakan svalna något. Bred sen på vitchokladkrämen, toppa med kokos och hallon.

Önskar du en snabbvariant av proteinrik saffranskladdkaka som funkar fint med samma topping? Då rekommenderar jag min proteinpartner Tyngres nyhet – Bakmix Saffranskladdkaka. Underbart enkelt och kladdigt härlig kaka. Perfekt mix att ha hemma i skåpet inför oväntat fikabesök, kram! /A
