Frånskild småbarnsmamma

Vill inte missa en minut. Men det funkar tyvärr inte för många.
Vill inte missa en minut av barnens liv. Men ibland måste man. Stay happy - tänk positivt!

Jag har nu under en veckas tid fått prova på hur det skulle vara att ha delad vårdnad om mina barn och bara se dem varannan vecka. Detta är inget jag någonsin vill uppleva, och jag tror ingen utsätter sig för det frivilligt om det inte är till barnens fördel p.g.a. föräldrarna är osams. Men om nu läget är så att det är bäst att gå skilda vägar och dela på barnen finns det vissa för- och nackdelar som jag upptäckt:

HISSA. Du får tid att träna mycket, träffa vänner, kolla på TV, dricka mjölk direkt ur förpackningen och äta choklad på en måndag (utan att förklara dig) varannan vecka. Du hinner reflektera över ditt liv och känna efter vad som verkligen är viktigt för dig. Du hinner vila upp dig från dagishämtningar- och lämningar, påklädning av overaller, trötta gnälliga barn som måste trugas och mutas. Du kan passa på att jobba extra mycket varannan vecka för att jobba mindre veckorna du har barnen.

DISSA. Saknaden! Att inte få det dagliga behovet av närhet. Att inte kunna trösta när de är lessna VARJE DAG, att inte vara med om alla framsteg (och motgångar) i deras liv. Att de kanske får en ”plastmamma” som ska vara med och bestämma över dina barn. Känslan av menlöshet veckorna utan barn eftersom de är ditt ”allt”. Ett barnrum som varannan vecka ekar av tomhet.

Jag beundrar alla föräldrar som klarar detta varannan-vecka-livet. Ni är riktiga hjältar som orkar, men ser man det från den positiva sidan lär man sig säkert leva med det. Kram på er!

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras