Flygande Jacob

80-talets festrätt står sig fortfarande. Jag brukar passa på att laga det när bananerna hemma börjar bli dåliga. Lätt att laga, gott och perfekt Atkins-mat (om du inte har ris till och undviker bananerna).

Ingredienser:

  • 1 grillad kyckling i bitar (eller 2 kycklingar om ni är fler än 4 personer)
  • 2-3 bananer
  • 3 dl grädde (helst vispgrädde, men du kan även ta en lättare variant)
  • 2 dl chilisås
  • Italiensk salladskrydda
  • Ev. curry
  • 1 paket bacon (stekt och avrunnen – då försvinner mycket av fettet)
  • Jordnötter

Gör så här:

  1. Lägg kycklingbitarna i en smord, ugnssäker form. Strö lite italiensk salladskrydda över.
  2. Dela bananerna på längden och lägg över kycklingen. Krydda med lite curry på dem.
  3. Stek bacon och låt rinna av på ett hushållspapper. Sätt ugnen på 225°.
  4. Vispa grädden fluffig och blanda i chilisås.
  5. Lägg på bacon över kycklingen och bananerna. Täck alltsammans med grädd- och chilisåsblandningen.
  6. In i ugnen i ca 10 minuter. Strö sedan över jordnötter.
  7. Servera med en blandad sallad, ev. lite broccoli och ris. Mums!
2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.