Jag har verkligen kommit in i en matlagningsfas. Tycker det är superkul att testa nya smarriga recept och vad passar inte bättre så här i höstkylan än en god fisksoppa? Till soppan bakade jag även mitt favoritbröd – danskt rågbröd (som jag fick börja med redan igår för att få det klart till soppan).
Ingredienser:
- 1 paket torskfilé
- 500 g räkor (helst med skal)
- Lax (en liten bit tog jag)
- 1 lök
- 2 st vitlöksklyftor
- ca 8 dl vatten
- 2 dl vitt vin
- 1,5 fiskbuljongstärning
- 1 påse frysta grönsaker (jag tog sommargrönsaker passande nog 😉
- 1 dl grädde
- örter efter smak (ex. dill eller timjan)
- Skala och hacka lök och vitlök och fräs ett par minuter. Tillsätt vatten, vin, buljong och kryddor. Låt allt koka samman i ca 15 min.
- Skär fiskblocket och laxbiten i lagom stora bitar. Lägg ner dem i koket och låt puttra tills fisken är klar och vitnat, ca 10-15 min. Försök att röra så lite som möjligt i kastrullen under tiden du kokar.
- Tillsätt grönsakerna och grädden. Koka så att grönsakerna blir mjuka.
- Skala räkorna och ha i så de blir varma.
- Servera med gott bröd.
Dette så virkelig herlig ut! Høstmat!
Mums jag älskar fisksoppa och speciellt nu när det är höst och ruggigt ute! Din soppa ser väldigt god ut!
Fanken vad smarriga grejar du och familjen mumsar i er jämt! Jag skulle kunna tänka mig att bli adopterad, och flytta in, så att jag också kan få dina middagar. Ja? 😉
Haha – ok Soffan! Du kan ta gärstrummet. Men räkna med att få vara barnvakt rätt ofta.. 😉
Hahaha, tackar 🙂 .