Ugnspannkaka med äpple & kanel

appelpannkaka
Söt och god äppelpannkaka. Passar perfekt som efterrätt.

I går hade jag med mig fyra barn från förskolan. Det är bra med vänner/grannar som kan hjälpas åt med varandras barn när det behövs. Pannkaka går alltid hem och barnens kompisar gillade att ha socker och kanel på sina. Då fick jag snilleblixten att laga ugnspannkaka med äppelskivor vända i socker (Hermesetas lättströ) och kanel. Blev mycket uppskattat av både barnen och mig..

ingr_appelpannkIngredienser:

 • 1 dl dinkelmjöl
 • 2 dl vetemjöl
 • 1/2 tsk salt
 • 6 dl mjölk
 • 3 ägg
 • en klick smör
 • 1-2 skalade, tunt skivade
 • ca 1/2 dl Hermesetas lättströ
 • ca 2 msk kanel

Gör så här:

 1. Sätt ugnen på 225° och smält en klick smör i en ugnssäker form.
 2. Skala äpplet/äpplena och skiva tunt.
 3. Blanda sockret med kanelen och vänd äppelskivorna i blandningen. Lägg dem i botten av formen.
 4. Blanda ihop pannkakssmeten och häll över äppelskivorna.
 5. Grädda i ugnen i ca 25 minuter.
 6. Servera som de är eller som efterrätt med en klick Vaniljkesella, grädde eller vanlijglass.
  7 kommentarer
  1. Gud så gott det såg ut.. Nu förstår jag att de var så söta när jag kom..

   Underbart med att kunna hjälpa varandra när det behövs.
   Vi bor ju sååååå nära varandra…

   STORT TACK!

   Kram

  2. Vågar du köra på sötningsmedel när du är gravid? Vad jag vet så är inget farligt bevisat vad gäller sötningsmedel+ev mutationer på fostrets DNA men det finns en del som tyder på det.

   Och jag har glömt att säga grattis!

  3. Tack Carl!

   Jag har ätit sötningsmedel, men inga större mängder, under båda mina tidigare graviditeter & det är inga fel på Hugo & Hampus.. 🙂 Tror inte det är farligt i små mängder & om man inte äter det varje dag.

   Ha en mysig jul Carl & hälsa Eva!
   Kram

  Berätta vad du tycker

  Din e-postadress kommer inte publiceras