Lasagne går ju att laga på så många andra sätt än med traditionell köttfärs och ostsås. Här är ett gott recept med kyckling och fetasot som jag lagade ikväll.
Ingredienser:
- Lasagneplattor, gärna fullkorn
- Kycklingfilé, stekt i små bitar
- Fetaost 1 pkt (jag tog 10%ig)
- Creme fraiche 250 g (jag tog 5 %ig)
- Keso ca 250 g (jag tog 1,5 %ig)
- Krossade tomater, 1 stor förpackning
- Hönsbuljong 1 tärning
- Soltorkade tomater
- Gul lök 1 st
- Vitlök 1 klyfta
- Kryddor efter smak
- Riven ost att toppa med
Gör så här:
- Stek kycklingen i små bitar. I med lök och vitlök och stek mjukt innan du blandar i krossade tomater och buljongtärningen. Krydda väl och låt puttra ca 10-15 minuter, gärna längre (ett tips är att förbereda såsen någon dag innan om du vill att maten ska gå snabbt att laga).
- Blanda créme fraiche, smulad fetaost, keso, finstrimlade soltorkade tomater och kryddor.
- Varva lasagneplattor och rikligt med kycklingsåsen och fetaostsåsen. Strö lite riven ost på toppen.
- Grädda i mitten av ugnen på 200° i ca 30 minuter. Servera med en god sallad. Smaklig måltid!
verkar gott!
Looks fantastic – jag ska härmas! Antagligen redan idag 🙂
Gör det! Kul med variation mot köttfärsen.. 🙂