Gummibandscirkel för framsidan

Jag har ju lovat flera av er läsare att lägga upp övningar jag brukar köra med gummibandet. Först ut kommer här ett cirkelpass för framsida överkropp och axlarna. Jag brukar köra övningarna efter varandra, 3-4 varv (vila efter varje varv eller när det behövs) med 10-15 repetitioner. Motstånd ändrar du genom att göra bandet kortare/längre.

gummib_frams1.jpg

1. Bröstpress: Fäst gummibandet runt något som sitter fast. Ställ dig med ryggen mot och pressa handtagen framåt med underarmen i linje med gummibandet tills du har någon decimeter mellan handtagen och armbågarna är lätt böjda. Variera genom att pressa lite snett uppåt för att jobba mer med övre delen av bröstet.

2. Axelpress: Stå på gummibandet och pressa handtagen rakt upp tills du har lätt böjda armbågar och ett par decimeter mellan handtagen. Tänk att du pressar armbågarna lite framåt för att få bra kontakt med axlarna och tänk på att slappna av i nacken.

gummib_frams2.jpg

3. Axeldrag till bröstet: Sänk skuldran och slappna av i nacken. Låt armbågarna leda rörelsen uppåt och behåll ett brett avstånd mellan handtagen hela vägen tills de är i höjd med bröstet. Spänn till axlarna lite extra i översta läget. Bromsa på vägen ner.

4. Axeldrag åt sidan: Stå med en fot på gummibandet. Slappna av i nacken, håll en lätt böjd arm, låt lillfingret styra rörelsen och dra handtaget uppåt åt sidan tills överarmen är parallell med golvet/marken. Spänn till så du känner kontakten med axlarna i övre läget och håll emot på vägen ner.

5. Axelrotation: Kom upp med armbågarna så att överarmarna är parallella med golvet/marken hela tiden. Tänk dig en fyrkant framför dig där du bara kan rotera uppåt/bakåt men utan att ändra avstånd mellan händerna. Slappna av i nacken. Rotera upp handtagen tills knogarna pekar uppåt, spänn till i axlarna och vänd neråt igen.

6. Utåtvinklad bicepscurl: Kom ut med hantagen åt sidan och håll upp armbågarna till ett läge som känns bra. Behåll höjden på överarmarna hela tiden och gör en vanlig curl.

Övningar för baksida överkropp kommer.

4 kommentarer
  1. Perfekt! Jättebra övningar, ska ta med mig mitt gummiband på semestern då gymmet kommer lysa med sin frånvaro. Ser fram emot övningar för baksida överkropp 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras