Megakladdig kladdkaka (kolhydratladdning)

kladdkaka4.jpg

TIll lördagmyset med barnen framför Gladiatorerna har jag idag bakat en väldans kladdig kladdkaka, precis som den ska vara. Är det något jag kan få sug efter så är det choklad och glass (som jag tänker ha till). Jo, detta ÄR fortfarande en hälsoblogg och jag tycker att hälsa innebär att man kan njuta av livets goda ibland så länge kropp eller själ inte tar skada.

Tillbaka till träningstänket är gosaker som kladdkaka perfekt kolhydratsladdning inför hård träning för mig. Den här inför morgondagens långpass löpning med vännen Jennie. Brukar funka kanonbra för mig med socker/fett-frossa kvällen före hård träning och jag riktigt LÄNGTAR! Att träffa Jennie, springa och hinna snacka länge. Blir första långpasset (2 mil har vi planerat) efter förlossningen så det är bra med energi i musklerna.

Här är receptet, men kladdigheten är det tiden i ugnen som avgör.

Megakladdig kladdkaka

Ingredienser:

 • 2 ägg
 • 2.5 dl socker
 • 4 msk kakao
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 100 g smör
 • 1 dl mjöl
 • 1/2 tsk salt

Gör så här:

 1. Sätt ugnen på 175°.
 2. Smält smöret i en kastrull.
 3. Vispa ägg och socker tills det blir poröst.
 4. Blanda samman med resten av ingredienserna (OBS – försiktigt annars blir smeten luftig och kladdkakan torr).
 5. Häll ner smeten i en brödad form eller en som är klädd med bakplåtspapper – tips för att få ut den hel utan kladdig form.
 6. Grädda i 15-20 minuter beroende på hur kladdig kladdkaka du vill ha.

Recept från kladdkakerecept.blogspot.com

15 kommentarer
 1. Ååååh……den ser precis sådär perfekt kladdig ut som den ska vara…och det är ju PRECIS vad jag behöver se under pågående detox…. ;)LYCKA TILL imorgon!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras