8 månaders postgravidform

8man_postgrav.jpg
Foton från dagens styrkepass. Till vänster indragen magen, till höger avslappnad.

Igår fyllde Jonna och Junior 8 månader och jag firar 8 månader som 4-barnsmamma. Varje månad före och efter tvillingarnas ankomst har jag dokumenterat min kropps förändringar (finns under rubriken ”annas mål”). Varje månad har jag förundrats över hur fort tiden går och hur stora bebisarna blivit. Det gör jag nu också, och konstaterar samtidigt att det bara blir roligare och roligare när de små utvecklas till små personer.

MIN kropp har dock inte förändrats mycket sen förra månaden förutom konditionen och uthålligheten som lär ha förbättrats av två långpass på över 2 mil. Styrkan är densamma utom min core orkar lite mer (så att jag kan dra in den som på bilden till vänster).

Utseendemässigt är jag helnöjd förutom det här med magen. Du ser ju på bilden till höger, där magen är avslappnad, att den är hyffsat stor och har egentligen inte blivit mindre på flera månader trots alla plankor. Jag tror jag aldrig kommer kunna träna tillbaka magen utan att det är en operation som behövs (utöver navelbråcket som är fastställt att det måste opereras). Får lätt ont i magen om jag inte spänner de inre musklerna och så kan jag inte leva.

Kanske är det navelbråcket som gör att de yttre magmusklerna inte går ihop? Det kan jag inte ta reda på själv, så jag jagar vidare efter experter på området. Tills dess fortsätter jag väl med mina plankor och magplanen. Är inte orolig att det kommer lösa sig, om så med operation, och detta är en droppe i havet mot den enorma lycka jag känner för mina barn och min fantastiska kropp som gett mig dem ♥

Dagens träningsoutfit: Linne och byxor från Röhnisch, skor – Karhu.

4 kommentarer
  1. Är så imponerad av dig, du är i helt fantastisk form! Bra jobbat!! Och det där med magen tror jag kommer lösa sig tillslut, även om det stör just nu så tror jag du hittar någon som kan hjälpa dig. Fokusera på och njut av det som är bra med din kropp, för det är mycket vill jag lova! 🙂

  2. Tack tjejer! Jag ÄR glad över min kropp men blir irriterad när jag inte kan få rätt besked av sjukvården så att jag får veta! Och ja Linnéa – det kommer lösa sig till slut. Jag ger inte upp så lätt 🙂

  3. Jag undrar om jag har samma problem som du? Min yngsta är oxå 8 månader och magmusklerna har inte gått ihop än, trots plankor dagligen i sex månader! Magen var plattare förut, men nu har den börjat puta igen och känns som den bara växer! Skumt! Jag känner mig osäker på vad jag ska göra och ingen verkar veta… Bara plankor eller inga plankor? Har varit kund hos Olga Rönnberg och har kontaktat henne igen, får se om jag får svar. Min navel står också ut som en knapp, men det kan jag leva med, det där putandet har jag dock svårt att stå ut med. Hur tänker du ang. magövningarna? Vad gör du? Vad undviker du? Nu ska jag allafall göra mina plankor, tänkte återgå till morgon OCH kväll för att se om det blir bättre. Nu blev det väldigt långt… Bra blogg förresten! 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras