Separerade magmuskler del 2.

sidolyft_v35.jpg

Tre graviditeter, varav två med kejsarsnitt och fler än ett barn i magen – klart att jag inte förväntar mig att magen ska se ut som när jag var 18. Jag är oerhört tacksam för allt den gett mig och skulle kunna leva med den lilla kul jag nu har p.g.a. min diastas (separerade magmuskler) om jag var tvungen.

Men om jag inte träna så mycket core som jag gör skulle jag haft väldigt ont i ryggen/magen vid lyft etc. Jag kan inte använda de yttre magmusklerna som normalt och då är det ofta ryggen som får ta smällen. För mig, med bra kroppskontroll, använder jag istället de inre magmusklerna.

Enligt läkare som tittat på mig är det inte möjligt för mig att träna ihop magmusklerna – de har varit med om för mycket + navelbråck (syns tydligt på bilden ovan). Därför besökte jag igår Akademikliniken för konsultation och en bukoperation KOSTAR, är en stor operation som kräver ca 6 månaders rehab, men jag planerar inga fler barn så det är ju för livet. Har dock inte bokat tid då jag ska höra runt lite mer med Landstinget. Märkligt att det inte utförs operationer på magmusklerna för de som har problem efter graviditeten. Jag är ju inte ensam och det är verkligen inte bara ett kosmetiskt problem.

8 kommentarer
  1. Vad konstigt att inte landstinget hjälper till med en sån operation! Det medför ju som du skriver, ont i ryggen m.m. Jag har själv problem med mycket värk i ryggen och tränar av den anledningen mycket core för att göra allt jag kan för att minska värken och bli starkare, i ditt fall BEHÖVER du ju en operation för att bli hjälpt. Håller alla tummar jag har för att du ska få den hjälp du så väl behöver.Tack för en fantastisk inspirerande blogg!

    1. Ja det är märkligt. Ett bråck fixar de, men inte magmusklerna. Och bråcket kan ju gå upp upp igen om inte magmusklerna håller det inne.Tack själv fina! 🙂

  2. Har du ingen försäkring? Kolla upp vad de täcker. En vanlig hemförsäkring täcker faktiskt mer än man tror, och kanske tog du någon gravidförsäkring när du väntade barn som gäller för något. Och du har väl en sjukdom- och olycksfallsförsäkring hoppas jag, kolla den också. Kram från mig.

  3. Håller tummarna att du får den hjälp du behöver… utan att det kostar skjortan :S Och håller med, du är ju inte ENSAM med separerade magmuskler precis, borde finnas ”rutin”? Kram och trevlig helg på dig!

  4. Följer intresserat ditt kämpande för magmusklerna! Jag fick mitt tredje barn för 4 månader sen och musklerna har inte gått ihop än trots massa plankande. Lite tidigt att måla fan på väggen, men jag är lite orolig. Naven ser skum ut också, ska be min läkare kolla på den i veckan när jag ska dit. Har dock inga fysiska problem av det, mest att jag inte vill gå runt och se gravid ut…

    1. 4 månader är på tok för tidigt att se något + att du fött TRE barn! För mig tror jag det beror mycket på att jag väntat fler än ett barn & gjort två kejsarsnitt. Jag håller tummarna att dina magmuskler går ihop som de ska.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras