10 månaders postgravidform

10man_postgrav.jpg
Bilder från torsdagens styrkepass. Linne – DOM, byxor – Röhnisch, skor – Nike.

Igår fyllde tvillingarna 10 månader och så här ser dagsformen ut. Känner mig i fit – ett resultat av att tvillingarna trivs på MiniSats och att jag tar mig tid att träna mycket nu under mammaledigheten. 

Detta har hänt sen förra månaden:

 • Löpning – nytt personbästa med 3 mils långpass!
 • Yoga – testade att ”yoga upp” för SATS. Gick inte så bra, men nu vet jag precis vad jag behöver förbättra så det var supernyttigt.
 • Styrketräning – inget nytt har hänt. Kör på som vanligt med focus på core (känner mig STARK i coren varför jag kan suga in magen ordentligt) och rumpa.
 • Utseendemässigt – samma som tidigare. Vikten vet jag fortfarande inte och inte fettprocent heller. Huvudsaken att jag trivs med kroppen och det gör jag förutom navelbråcket och magmuskel seperationen. Avslappnad är magen fortfarande gravidstor trots minimalt med fett.

mage_10manpostg.jpg

Inte så illa när jag drar in magen. Förutom bollnaveln då, men den fixar de snabbt med en enkel operation. Har inte bokat in mig för att operera navelbråcket än eftersom jag väntar på kallelse från en kirurg på S:t Göran. Hoppas få operera magmusklerna och navelbråcket på samma gång. Never ending story!

Mål:

 • Fortsätta styrkträna för mer muskler på rumpan, coren och almänt underhåll.
 • magen opererad framåt sommaren. I alla fall navelbråcket.
 • Springa backloppet Stockholms Brantaste i Hammarbybacken 19 maj.
 • Börja instruera Poweryoga på KTH-Hallen igen. De har frågat och jag behöver ju öva + att kunderna på KTH-Hallen är underbara. Onsdagar kl 17.20 om du vill komma. Blir kul!
 • Leda passet Total Poweryoga på Bloggers Boot Camp 21 april (du har väl anmält dig till konventet?). 
 • Stockholm Marathon 2 juni? Vågar inte anmäla mig och knappt uttala det högt för mig själv. Blir för nervös då. Bättre att köpa en startplats på Blocket en dag innan 😉
 • Tjejmilen 1 september (på 43 minuter eller mindre).
 • ToppLoppet 22 september.

Många springtävlingar i vår och höst, men när jag ändå är i god löpform är det gäller att passa på.

6 kommentarer
 1. Jag har börjat läsa din blogg den är så inspirerande och bra 🙂 . Jag har själv fått 5 barn tätt ( på 6.5 år). Du är super fin i kroppen måste jag säga .Trevlig helg!Teres

 2. Verkligen inspirerande att se hur bra form du är i och har varit i så snabbt efter graviditeten! Grymt snygg och viktigast av allt; härligt att du känner dig så stark och orkar så mycket!Snygg var du i din bubbelgumsoutfit idag också! Kram!

 3. Helt otroligt! På bara tio månader? Jag tycker att du har en schysst inställning till kroppen som struntar i vikt och går på känsla. Dessutom ska man komma ihåg att din kropp (ffa din mage) har burit på många barn – bara det är ju en fantastisk bedrift – och då är det kanske inte så konstigt (?) att den inte hunnit med att få ihop magmuskler och sånt.Vilken inspiration du är! 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras