11 månaders postgravidform

11man_postgrav.jpg

11 månader efter tvillingarnas ankomst är jag starkare än någonsin. Kanske inte att jag orkar lyfta tyngre vikter än någonsin, men att jag är så allround-tränad. Kan springa snabbt, långt, orkar många chins (excentriska) och dips, har hyffsad rörlighet (kan förbättras) och stark core. Vikten har jag fortfarande ingen koll på, men har nått maximal deff – smalare vill jag inte bli även om jag stortrivs med dagens form.

Många undrar hur jag kunnat bli smal och vältränad så snabbt efter graviditeten och här har du svaren:

 1. Jag höll igång träningen ändra fram till planerat snitt. Såklart mycket lugnare men ändå så att alla muskler inte försvann.
 2. Amma tvillingar kräver massor av energi och trots att jag åt bra rasade jag i vikt.
 3. Jag startade tidigt med vagnpromenader och smög succesivt igång styrketräningen allt eftersom såret efter kejsarsnittet läkte. Rörde på mig dagligen.
 4. Jag älskar att träna och mina tvillingar trivs på MiniSats så nu när jag är mammaledig har jag möjlighet att träna mycket, något som aldrig gått om tvillingarna INTE hade velat vara på barnpassningen.
 5. Att ta hand om tvillingar + två barn till är stressigt och mitt sätt att hantera ”kaos” på är kontroll! Kontroll över träning och kost vilket resulterar i strukturerad diet och träning = resultat. Med två små som drar mig i benen när jag ska äta, blöjbyten mitt i middagen etc. kan jag lika gärna äta tonfisk som oxfilé. Hinner ändå inte känna smaken. Jag är dock medveten om att när det lugnar ner sig och barnen blir större slappnar jag av och återgår till mer ”normal” livsstil. Eller normal blir jag aldrigt men i alla fall lite mer 😉 
 6. Sist men inte minst – på kärlek (fyra barn = fyra gånger så mycket kärlek) och träningsendorfiner kan man komma långt! Att vara småbarnsmamma är tufft, men samtidigt som att vara konstant nyförälskad – smärta och hunger känns inte.

Nu då? Jag låter mina mål från förra månaden stå och jobbar vidare på en tid för mag- och navelbråck-operation.

orange_turkos.jpg

Gillar dagens matchning med turkoset Drop of Mindfulness-linne, mörkgrå byxor av samma märke, orange Karhu-skor och rött nagelack.

21 kommentarer
 1. Hej! Älskar din blogg, läser den varje dag och den gör mig glad o peppad! En liten undran, hur lång är du och vad väger du? Du har grym kropp! Hälsningar jenni

 2. Jag tycker du har en grymt snygg kropp och jag skulle göra vad som helst för att få dina armar/axlar så jag kan gå i snygga linnen i sommar. Gillar din blogg jättemycket för den är så inspirerande och ger mej så mycket positiv energi. Man blir GLAD av att läsa den! Har jag en deppig dag när jag inte alls är träningssugen behöver jag bara gå in och läsa här så får jag tillbaka lusten till träningen igen.Ha en fortsatt bra dag!

 3. Så inspirerande inlägg! Jag väntar barn två och oroar mig lite för omställningen och det kaos som komma skall. Fick massor av styrka av dina ord. Älskar kontroll!!

 4. Du är så fantastiskt cool, och jag blir lite yr ibland av hur du roddar allt. Jag har liksom svårt att hinna med med 1 (!) barn…fast då är jag ju amatör, E är ju bara 7 månader. Och du är ju proffs ;)Iallafall, stor inspiration är du, och tack för alla träningstips

 5. Grymma du! Fräschsnygg, effektiv, GLAD och tacksam över allt du har… en riktig inspiration! Och jättekul att faktiskt få träffa dig på riktigt i helgen, var på tiden 😉 Och ditt pass var jättebra – jag som är ovan vid yoga hängde med riktigt bra trots att jag inte såg så väldigt mycket (hamnade långt bak) Du var duktig på att förklara med ord vad vi skulle göra!Kram!

  1. Ja, det var superkul att träffa dig också. Skulle gärna göra det igen under andra omständigheter så vi hinner prata mer. Jag tycker du var duktig på yogan :)Kram

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras