Sockerfri glass

pinnglass.jpg

Som många andra blir jag ofta sugen på något sött och gott efter middagen och jag gillar som bekant GLASS. Har man ingen hemma när suget akut dyker upp är det superlätt att fixa egen.

glass_ingr.jpg

Sötad med Stevia och smaksatt med riven 80%ig choklad blir det en perfekt vardagsglass, den här gången upphälld i lagom stora portionsformar. Enda kruxet är att jag måste vänta ett par timmar tills den frusit och då är suget borta. Typiskt!

Ingredienser:

 • 2 dl vispad grädde
 • en knivsudd vaniljpulver
 • 4 ägg (delade i gulor och vitor)
 • ca 3-4 msk Stevia (alt. annat sötningsmedel) – smaka av till den sötma du vill ha
 • riven mörk choklad

Gör så här:

 1. Vispa grädden riktigt tjock.
 2. Vispa äggvita till hårt skum. Ska gå att hålla bunken upp och ner utan att vitorna faller ur.
 3. Vispa äggulor + stevia och vaniljpulver pösigt.
 4. Riv choklad grovt.
 5. Rör ihop allt försiktigt och frys in.
 6. Rör någon gång i timmen i ca 3-4 timmar.
 7. Klar att äta! (Lossnar inte glasspinnen kan du spola lite varmt vatten på)

Jag provsmakede smeten (GOD) men färdiga glassen får bli i morgon. Hamnar den inte på bild i bloggen kan du alltid följa mig på Instagram (gratis app) som ”trendotraning”. Där dyker den garanterat upp med smakutlåtande 🙂

  12 kommentarer
  1. Du MÅSTE ju bara testa bananglassen jag gjorde för ett tag sen. Frys in bananer redan nu så är de redo när suget sätter in. Bara att mixa med en skvätt kokosmjölk, kakao och mörk choklad. Pistagenötter i är också en hit

   1. Gillar inte kokosmjölk, men det kanske funkar med vanlig mjölk? Jag har testat en annan bananglass tidigare, men gillade den inte riktigt. Kanske din dock är godare så jag får ge den en chans 🙂

  2. Bästa Anna!!väntar o väntar, har du bestämt ngt om hösten och PT ännu? Imorgon ska jag springa mitt första lopp, blodomloppet 5 km. Tragglat vidare 3 ggr i veckan m mina 500 m gång 1 km jogging! Imorgon gäller det!!!

   1. Åhh – lycka till Anna! :)Jo, jag är på G. Men du vet – 4 barn tar sin tid & tvillingarna har inte kommit in på dagis än. Hoppas kunna starta upp PT-online ändå snart. Det BLIR av, frågan är bara när (beroende på dagis).Heja dig!! 🙂

   1. Ja, du måste ju ha appen Instagram. Sen är det ju gratis att följa mig & du kan välja att ingen obehörig kan kolla på vad du själv lägger upp för bilder. Om du vill lägga upp bilder – inget krav 🙂

  Berätta vad du tycker

  Din e-postadress kommer inte publiceras