Gluten- och sockerfria kokosbollar

Redan förra helgen frestades jag med bilder av mina kokosbollar på Instagram och lagom till lördagsmyset kommer här receptet. Välj själv vilken typ av sötningsmedel du vill använda, men tänk på att ta halva mängden Stevia mot vanligt socker. Jag och barnen tyckte kokosbollarna blev kanongoda men mannen vågade som vanligt inte smaka mitt nyttifierade recept ;P

Ingredienser:

 • 150 g smör
 • 1 dl Stevia strö (alt. 2 dl socker)
 • 4,5 msk kakao
 • 1 tsk vaniljpulver
 • 3 msk kaffe
 • ca 3 dl mandelmjöl (beroende på hur fasta du vill ha dem)
 • 1 dl kokosflingor

Gör så här:

 1. Blanda alla torra ingredienser utom kokosflingorna.
 2. I med smör och kaffe och blanda till en tjock smet.
 3. Forma bollar och rulla i rikligt med kokos. Ev. kan du även ha i kokos i själva bollsmeten.
10 kommentarer
 1. Hej Anna! Tack för en inspirerande blogg. Jag tänkte baka efter ditt recept men eftersom jag är allergisk mot mandel kan jag inte använda mandelmjöl. Vad kan man byta ut det mot? Havregryn?//Mvh Lisa

  1. Stevia är liksom socker en naturlig produkt (beroende på sort i & för sig) & det finns inga studier på att det skulle vara farligt för kroppen. Socker däremot vet vi påverkar oss väldigt mycket men jag håller med dig om att det absolut är ok att äta mindre mängder av det eller begränsa sig till t.ex. helgerna. 

   Jag lovar att jag inte sätter i mig en hel sats kokosbollar på en gång och äter inte Stevia varje dag varför jag inte tror det är någon hälsofara. 

   Inget är bra att äta för mycket av eller för ofta – en bra regel att gå efter!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras