Träna inför loppet året runt

Mannen har precis fått hem ett ex av senaste boken han skrivit tillsammans med kollegorna Gustav Ström och Sofia Grenevall genom vårt gemensamma företag My Performance – Träna inför loppet året runt. De har skrivit flera bra träningsböcker ihop, men den här är snyggast av dem alla och är ett hett tips till alla som vill tävla i löpning, skidåkning, cykling eller simning framöver.

Allt fler vanliga motionärer anmäler sig till lopp och alla vet inte hur de ska träna för att minimera risken för skador, hålla motivationen uppe, äta och på alla sätt förbereda sig och därmed få en bra upplevelse inför, under och efter loppet. Här har du alla redskap du behöver.

Exempel ur boken är uppvärmningstips, löpskolning, olika intervallformer och löpformer (t.ex. barfotalöpning och vinterlöpning), kompletta träningsprogram inför olika lopp (t.ex. Vårruset, Bellmanstafetten, Tjejmilen, Midnattsloppet, Halva och hela Stockholm Marathon och hela tjejklassikern och klassikern).

Du får styrkeövningar, yoga för löpare, skadeförebyggande övningar, stretching och kostråd.

Dessutom ett kapitel om något som ofta kommer i skymundan men faktiskt är det viktgaste av allt för att ens ta sig ut i löpspåret (eller var du ska) – KBT (kognitiv beteendeterapi). Hur du kan styra dina tankar, hålla motivationen uppe och även må bra efter loppet då många får en dipp.

Boken är ute först i januari och går inte att köpa än, men priset kommer var 150 kr och den finns att bevaka på Adlibris redan nu.

Och här några andra bra träningsrelaterade böcker jag rekommenderar som min man varit med och skrivit. Till flera av dem ingår dessutom redskap:

 • Stark, glad, gravid: träning för dig som väntar barn av Maria Wigbrant och Jonas Lissjanis. Rekommenderas till alla träningsintresserade tjejer som vill ha barn/är gravida eller nyss varit det. 261 kr på Adlibris.
 • Träna med balansboll av Jonas Lissjanis och Gustav Ström: boll + bok med övningar för alla – oavsett ålder och träningsbakgrund. 207 kr på Adlibris.
 • Träna med gummiband av Jonas Lissjanis och Gustav Ström: gummiband + bok med övningar för alla – oavsett ålder och träningsbakgrund. 171 kr på Adlibris.
 • Träna och maxa din förbränning av Jonas Lissjanis, Gustav Ström och Sofia Grenevall: ta dig till dina mål enklare, snabbare och roligare. ”Hemligheten ligger i att vi lär oss att den bästa träningen är den som blir av och det spelar ingen roll om det bara blir 15, 30 eller 60 minuters träning”. Bok + stegräknare, måttband och BMI-snurra för 183 kr på Adlibris.
15 kommentarer
 1. Vill puffa lite för ”träna och maxa din förbränning” som jag tyckte var superbra. Även för en träningsnörd som jag, som tränat en hel del genom åren. Är såklart väldigt nyfiken på den nya boken men jag springer inte direkt för ett lopp men den kanske är intressant ändå?

  Tack för en fin blogg!

  1. Absolut Sophia! Den innehåller ju bra tips på träningsupplägg och annat matnyttigt även om du inte ska träna.

   Tack för att du hänger med mig 🙂

 2. Va synd att den inte kom ut för ett år sen! Hade varit en perfekt present till min storasyster som precis har gjort en svensk klassiker…! Nåja, det gick bra för henne utan den men det hade varit bra peppning! =)

 3. Synd att den inte kommer före jul. Hade varit en perfekt julklapp till mannen. Vi ska båda två under 2013 springa Göteborgsvarvet och sedan Berlin Marathon. Ingen av oss har sprungit något av dessa lopp förut.

 4. Detta var ett givet julklappstips till mig själv! Jag är en förvirrad före detta simmare som förvisso med lätthet klarar av att springa över milen men som samtidigt konstant får ont i både knän och höfter. Baksidan med ett envetet psyke som inte lyssnar på kroppens signaler..:)
  Jag har en fråga jag sitter och klurar på som lite grann hör ihop med ditt inlägg! Jag tänkte pröva på ett core-pass ikväll men skulle gärna kombinera detta med ett lätt (ca20 min) löppass, bör jag springa innan eller efter coren?
  Ha en fin dag!

 5. Väldigt sugen på den nya boken men eftersom jag både har löpförbud och är gravid får jag väl slå till på gravidboken istället 🙂

  Tack för en bra blogg, enda träningsbloggen (och en av de få oavsett genre) jag följer!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras