Träning i Cala dOr

Varannan dag morgonlöpning innan den riktiga hettan och varannan dag gym – mitt och Therese upplägg här i Cala dÒr. Samma som förra året på samma ”semesternivå”. Båda gillar hård träning, och i vanliga fall puschar jag mig själv även dagar jag inte har full energi, men just nu bara när jag känner för det. Sänker nivån ett snäpp, mer än för att få den där sköna känslan än resultat. Vissa går igång på  ett glas rosévin under semestern – vi på kravlös träning.

Vid löpningen möter vi många cyklister. Mallorca är ett av de resmål många åker till för att cykla i bergen på mysiga vägar. Ser härligt ut på den släta asfalten, men jag är glad att Vättern är över. På semestern kör jag hellre bara korta pass och för att få mer familjetid. Då är löpning och våra ca 1-milspass i båthamnen, där vi spanar på enorma lyxbåtar perfekta.

Gymträningen kör vi på lyxiga Yacht Club Cala dÓr – ett större hotell vid hamnen som har ett helt ok gym för 40 euro/vecka. Själv tränar jag lätt just nu, med runt 15 reps/set och mycker super- och dropset för att hålla passen korta och effektiva.

Fräscht gym med maskiner från Tecnogym, en kabelcross, hantlar och en smidthmaskin. Finns inget chins/dips-räcke, ingen ställning för fri stång och golvet är läskigt halt för t.ex. utfallsgång – annars saknar jag inget.

Fantastisk utsikt från Yacht Clubens poolterrass. Där brukar jag och Therese ladda inför träningen och utnyttja hotellets Wifi och svarar på de viktigaste mailen (och jag bloggar förstås). Har ingen uppkoppling vid vårt hus – vilket är skönt. Att vara helt avskärmad från internet en vecka är rätt skönt.

5 kommentarer
  1. Så härligt brun du blivit! Det är du värd 🙂
    Hoppas kunna vara lika duktig med träningen när jag själv åker till Vietnam i vinter!

  2. Hej!

    vet du om det fanns några gym i närheten med fria skivstänger för de tre huvudövningarna?

    Tack på Förhand.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras