Chokladsmetskakor med nötcreme -recept

Skrockfull må hända, men efter så många lyckade lopp vågar jag inte göra på annat sätt än att ladda med gosaker kvällen före Lidingöloppet. Visst ligger riktig mat till grunden även för mig, men att formtoppa musklerna med lättsmält socker och fett har gett mig den där extra energin fler gånger än jag kan räkna. Till ikväll har jag experimenterat fram hastigt gräddad chokladsmet med Nöt-Créme:

Ingredienser:

  • 100 g smör
  • 150 g mörk choklad
  • 1 msk snabbkaffepulver
  • 3 ägg
  • 1,5 dl socker
  • hasselnötscréme (ex. Nöt-Créme eller Nutella)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°
  2. Smält smöret och bryt ner chokladen så att den också smälter. Tillsätt även kaffepulvret.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner i choklad/smör/kaffesmeten.
  4. Häll upp i formar (dubbla sådana om du inte har riktigt stabila) och klicka på Nutella, Hasselnötscreme eller vad du tycker om.
  5. Grädda i mitten av ugnen 6-10 minuter. OBS! Hellre för kort än för länge – ska vara kladdigt i mitten av kakorna.
  6. Servera gärna med en klick glass eller grädde med bär.

Typ som små extra kladdiga kladdkakor utan mjöl (vår var slut) som blir perfekt ihop med Ben & Jerry´s Cookie Dough. T.ex 🙂

Enjoy och trevlig helg!

5 kommentarer
  1. Jag dööör så goda de ser ut! 🙂 Häftigt att de blev bra även utan mjöl.
    Jag kanske ska testa de här till Tjurruset. 😉
    Lycka till i morgon!

  2. Jag laddade på liknande sätt med supersmarrig kladdkaka med massa lyxigt läcker chokladglass till igårkväll 🙂
    Ska testa dessa vid tillfälle 🙂
    Lycka till idag!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras