En av semesterns njutningar är maten. Eller semesterns? Återigen detta om att göra livet till en fest även på vardagarna – jag försöker piffa till maten även då, men nu har vi:
- Tid att sitta länge varje måltid, småäta och prata.
- Möjlighet att umgås under matlagningen eftersom alla är hemma, laga mer från grunden och låta det ta tid. Spela roll om middagen blir kl 22 – ingen måste i säng för att orka upp till skola/jobb i morgon.
- Utbudet av lokala delikatesser som svenska bär, grönsaker, ägg (här har vi handlat från en ekologisk gård precis intill) och fisk.
Här i Skåne äter vi massor av gott..
Grillade hamburgare med ugnsrostade färskpotatis, colslaw och fetaostsallad. Hugos födelsedagsmiddag.
Varmrökt lax från Buhres fiskshop med löskokt ägg och sallad.
Lyxig fisklunch på Buhres restaurang. Jonas – räkmacka XL, barnen – fish and chips, jag – fisksoppa. Alla mycket nöjda.
Glass i lass. En om dagen i strut, på pinne, tallrik med bär eller som på bilden – till spettekakan från Hugos födelsedag. Den har räckt till många fikastunder.
Grillad kycklingfilé, halloumi, sallad, fetaoströra och ugnsrostade grönsaker.
Och så massor av frukt och bär till läckra frukostar/mellanmål/efterrätter. Smakar alltid extra bra i sol och värme.

Anna Jonasson
Mums! Du har alltid så goda och inspirerande matbilder!
Åh vad jag blev sugen på hamburgare nu!
fasiken vad allt såg gott ut, vart rejält hungrig nu 😀
Mat i min smak, helt klart. Underbart =)
Oh, vad gott det ser ut allt! Just nu så diggar jag hallon, haha…….dina ser jättegoda ut + det andra oxå. Pumpakärnorna rostar jag, jättegott….jag kanske kan lära mig att äta dem orostade =)
Vad bra ni har det! Hoppas att ni slipper regnet snart <3
Kraam