Hej med kanske bästa måltiden här på Mallis – frukosten.
Iallafall efter att ha sovit ut, varit igång en stund och med tid att sitta lugnt och länge till ljudet av syrsorna. Tillhör inte vanligheten, varken att jag hyllar frukosten framför middag eller äter den i skuggan av palmer, men här.
I onsdags förra veckan landade vi i min pappas kusins vackra hus ca 3 km från Cala d’Or, där dygnet vänds och stressen rinner av. Vår fjärde resa hit som jag kommer visa dig mer ifrån framöver, men börjar med energipåfyllning i form av mat.
Food porn från Mallis
Alla måltider äter vi under soltaket bredvid poolen och som du säkert också känt – allt smakar bättre utomhus. Dessutom blir maten extremt fotovänlig, rena drömmen för oss som delvis äter med ögonen och en bloggare som mig. Så här får du en bildbomb med måltidsförslag från maten på Mallis hittills.
Maten på Mallis – ögongodis och idéer till dina måltider
Frukost som kungar. Hemma kan jag inte skryta över några lyxiga frukostar, men här laddar vi upp med ägg i olika former, yoghurt med bär, nötter, baguette, nutella, mjukost, salami och frukt.
Grillade burgare. Med cheddarost, bröd, diverse färska grönsaker och dressing. Till det gjorde jag även fetaostsallad och en vitlökssås av grekisk yoghurt och pressad vitlök.
Poolfika: fruktfat. Suget efter ”saftigt” blir extra stort i värmen.
Grillad kyckling & Co. Fräscha grönsaker, ugnsrostad potatis, stekt aubergine, guaccemole, salta tortilliachips m.m.
Glass. Att testa nya sorter och märken i landet är spännande, både gällande mat, dryck och snacks. Jonnas favorit hittills är citronsorbet ur ett riktigt urgröpt citronskal.
Laxsallad. Av grillade filéer från en annan dag, toppad med majosås och ihop med olika grönsaker som smakar gudomligt här. Solmogna tomater och rå lök t.ex. yum.
Pizza. Fanns riktigt fina färdigpizzor att värma i ugnen. Skönt med något snabbt och enkelt ibland.
Skyr-skål. Ännu ett smarrigt poolmellis, här innan träningen: proteinrik Skyr (norsk variant av kvarg) med blåbär, frön och nötter. Som godis enligt min smak!
Chicken pasta pesto. Överbliven kyckling från en annan dag passar perfekt till en pastasallad att pimpa som man vill med grönsaker och sås.
Mat på Mallis i restaurangform? Det är något jag hänvisar dig till min syster Mias blogg för att få tips på. En kväll åt vi tapas på La Bodega inne i Cala d’Or som var riktigt bra, men annars tycker vi det är skönare att laga mat hemma vid huset. Plus billigare för 5 matglada halvvuxna.
Hoppas du hittat något gott att prova vid idétorka, kram! /A