Cykel-Johans fredagsfys

cykelmeck

Äntligen har jag fått inviga min nya arbetsplats på Chefshuset. Lugnet, ljuset, lyxiga detaljer – ja hela atmosfären i den lilla lokalen får mig att må bra ända in i själen, och jag är så glad att jag litade på magkänslan och signade på kontraktet där. Det är precis den här känslan jag vill ge mina klienter och idag var det Johan som fick svettas. Vi är bekanta sen tidigare och han hjälpte mig lite med min cykel inför Vätternrundan. Johan har varit med och skapat cykelklubben CK Medvind, en klubb som riktar in sig på oss som ”uppskattar livets goda”, men det utesluter inte att han vill bli bättre. Under hösten och vintern ska jag hjälpa Johan att bygga upp kroppen inför cykelsäsongen. Dessutom smyger jag in skadeförebyggande övningar för att kroppen ska hålla på sikt – både för cykling, kontorsarbete och bus med hans två små grabbar.

Johans huvudmål är att bli en starkare och snabbare cyklist och så här ser planen ut framöver:

 • Typ av träningsupplägg: Helkroppspass med ex. cirkelträning eller superset
 • Övningsval: Flerledsövningar, muskel- eller aktivitets-specifika rörelser
 • Intensitet: Hög med medeltunga vikter
 • Volym: Hög
 • Reps per övning: 4-15
 • Set per övning: 4-6
 • Tempo: Maximal koncentrisk hastighet
 • Vila: Så lite som möjligt
 • Frekvens: 1-2 ggr/vecka
pt_johan_h
Mina övningsval för Johan framöver är tunga basövningar med fokus på benstyrka, rygg, core + explosiv träning med boxjump, rep, grodhopp, slam ball, boxning etc. för snabbhet och spänst. Men vi börjar lätt. Eftersom Johan inte kört styrketräning på länge kommer vi starta med samma övningar fast lättare vikter för att kroppen successivt ska anpassa sig och bli starkare. Så här såg dagens träning ut:
Pass 1 med 10-12 reps/set:
 • Kettlebellsving – 1 tabataomgång
 • Marklyft, 3 set
 • Skivstångsrodd – frontsquat med kettlebell, 3 superset
 • Armhävning – stående baksida axlar i TRX, 3 superset
 • V-sittande rotation med dynamax-boll – Dynamisk planka med benlyft, 3 superset

johan_activia

Johan var ganska mör men väldigt nöjd efteråt. Med all rätt! Jag boostade honom med ett litet mellan som alla min kunder får men av olika slag beroende på önskemål/vad jag har att tillgå. Johan fick med sig en nyhet från Activa PRO – en yoghurtkvarg med gott om protein, magvänliga bakterier och en mindre mängd snabba kolhydrater för att skynda på återhämtningen. Är det någon gång lite socker är bra så är det direkt efter träningen. Fredagsmys efter fredagsfys!

P.S. Jag fotar inte eller lägger upp alla mina träningskunders program på bloggen så var inte orolig om du är intresserad av att komma och träna med mig men inte vill synas i cyberspace, men Johan ville gärna vara med. D.S.

2 kommentarer
 1. Hoppas på att få höra mer om cykel-johans träning inför nästa cykelsäsong då jag själv har samma planer!! 🙂 att bli bättre cyklist, starkare. Och mer uthållig!!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras