AMP40 -träningsnyhet i bilder

amp40_linus

Som jag berättade i helgen fick jag vara med vid premiären av en ny tuff gruppträningsklass i helgen som även går att köra som Small Group-träning – AMP40. Namnet är en förkortning för ”Athletic Movement Performance” och konceptet är framtaget av två av de duktigaste träningsexperter jag känner – PTn/ träningsutbildningsläraren/ träningsboksförfattaren/ fyscoachen Erik Börjesson och träningsutbildningsläraren/ träningsboksförfattarenbloggaren/ ”friskgymnasten”/ Func. Gym– och Soma Move-kreatören Linus Johansson (har säkert glömt något). Båda har ett holistiskt tänkande och använder funktionella övningar som tar dig tillbaka till grunderna, som bygger en stark, explosiv, rörlig och balanserad kropp.

amp40_4 amp40_2 amp40_langa amp40_3 amp40_erik

I AMP40 kombineras rörlighetsträning, gymnastik och utmanande styrkeövningar med kettlebells. Alla kan arbeta efter sina egna förutsättningar och med tydliga progressioner för att nå sin högsta atletiska potential under 40 aktiva minutrar.

amp40_jag

Det här är precis det jag själv tränar men oftast genom att variera mellan olika pass som yoga, styrketräning i gymmet och löpning. Här får du allt i ett – precis så jag eftersträvar att träna många av mina PT-klienter, som kanske bara har möjlighet att köra 1-2 pass/vecka. Att ge dem en kombination av mjuk smidighetsträning, tungt styrka, svett och framför allt att de ska ha roligt.

För kul var det verkligen. ”Go further by doing basic” – helt min träningsfilosofi!

amp40_javeydPrecis så Javad.

Tanken med AMP40 är att du ska kunna gå en grundutbildning tillsammans med Erik och Linus för att sedan prenumerera på konceptet och hela tiden få nya förändringar till passet. Bra heltäckande träning till dina gruppträningsklasser/PT-grupper utan att du själv behöver planera. Jag är själv sugen att gå utbildningen för att få ännu mer inspiration till mina klienter.

6 kommentarer
  1. Åh, vilken rolig nyhet:-) – och bra koncept. Jag tränar som du varierat med styrka, löpning, yoga och funktionella cirkelfyspass. Är också sugen på att gå grundutbildningen för egen del och för att kunna inspirera andra jag tränar. Hojta gärna till om och när du ska gå:-) kram

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras