Trots obegränsade möjligheter att frossa i burgare åt vi det bara en enda gång under dagarna i New York. Dåligt tyckte mannen, men med en frys påfylld med kött från föräldrarnas gård och ett pånyttfött matlagningsintresse kände jag att egna kunde bli ännu bättre än de från ursprungslandet. 100% närproducerat och ekologiskt kött som mamma och pappa malt själva och jag bara blandat med ägg och kryddor för bästa saftighet.
Till burgarna morötter rostade i ugnen, även dessa egenodlade från Jorm. Ett substitut till strips jag blivit inspirerad till från Lofsans duktiga ”kock-man” Hans Instagram – @reindeerman (även om han friterade selleri och palsternacka).
Hamburgare är så bra familjemat eftersom alla kan välja tillbehör själva. Junior åt överbliven kokt potatis till sin biff. Jonna och Hampus bröd, ketchup och ost. Hugo vågade lägga till dressing och rostad lök..
..jag och Jonas adderade dessutom halloumi, sallad, tomat, gurka, rödlök, avocado och så morotsstripsen. Prickarna över burgaren vore knapriga bacon och ett stekt ägg, men man kan inte få allt. Det blev ändå en jättegod söndagsmiddag och fin övergång från vår resa till vardagen.
Om du gillar morotsstrips – har du testat palsternacksstrips? Samma tillvägagångssätt. Skär i stavar, ringla olja över, på med lite salt, skjuts in i ugnen. Mot slutet kan man strö lite råsocker, kokossocker eller ringla lönnsirap eller honung över. SÅ GOTT!
Låter verkligen gott Josefine! Nu hade vi mycket morötter hemma som mina föräldrar tagit med från Jämtland, men jag ska absolut komma ihåg ditt tips. Tack!
Titta Anna vad jag hittade för inlägg! Vad små och söta dina härliga barn var här 🙂