Lysande löpdag

ans_craftrun

Veckan sparkades igång ordentligt med löpning i två omgångar. Skönt, för jag hade som sagt inte sprungit sen turen i Central Park, och vid för lång frånvaro suger det i benen. Som två vildhästar som varit bundna för länge och äntligen får använda sina krafter. Redan kl 7 sprang jag ut med en PT-kund som kör styrka med mig men vill även bli en snabbare löpare. Jag tog henne till ”mördarbacken” i Lill-Jansskogen för 4 backintervaller av olika längd. Det var första gången hon tränade intervaller i backe – något jag ville inspirera henne till och lära ut tekniken för. Hon har tidigare haft problem med ett knä, och intervaller i uppförslutning är skonsammare och bra ”styrkelöpning”.

2lopoutfitsLöpkläder vänster: Jacka och tights – Casall, reflexväst – Röhnisch, strumpor – Icebreaker, skor – Merrell Allout Fuse. Löpkläder höger: Jacka, tights, mössa, handskar – Craft, strumpor – Ullmax, skor – Merrell Allout Fuse, klocka – TomTom.

Efteråt jobbade vi med dynamisk rörlighet och stretch inne i min PT-lokal innan jag lubbade hem, duschade och bytte om till torra kläder. Torra, och nu behövdes inte längre reflexvästen. Dels hade det ljusnat ute och dels..

lophost_craft

..lyste min nya löputstyrsel ur Craft´s PR Brilliant Thermal-serie upp den grå dagen. Höstlöven låg i lä gällande synlighet och jag behövde verkligen inte frysa när jag coachade mina två företagsgrupper (mest från sidan varför varm klädsel behövs). Både tights och mössa är fodrade och jackan vind- och vattenavvisande. Sistnämnda behövdes verkligen vid min andra företagsgrupp då det började ösa ner, och andra funktioner jag gillar med jackan är fickor som rymmer iPhone, nycklar etc, det elastiska materialet som ger god rörlighet, snygga reflexdetaljer och sköna muddar i ärmslutet.

En lysande måndag med andra ord – både i form av stjärnorna jag instruerade, mina kläder och bästa löpårstidens vackra färger.

P.S. Vill du vinna lika lysande kläder från Craft? Lägg upp en bild på Instagram (kontot måste vara öppet) ”thet captures your brilliance” med hashtag #shareyourbrilliance före 9 november. Mer info om tävlingen här. D.S.

5 kommentarer
  1. Fin du är! Men hur motiverar man kroppen/benen att springa trots träningsvärk/stelhet? Sen jag började köra mer styrka i augusti har löpningen fått ta mycket stryk. Lättheten har försvunnit 🙁

    1. Anna – tack snälla! Jag har också mer fokus på styrka än att förbättra löpningen just nu & då får man ta smällen att benen är lite stelare, men med smart planering funkar det rätt bra ändå. Lägg in vilodag/yoga/överkroppsstyrka dagarna efter benpasset & dina tuffare löppass dagarna innan. D.v.s. lugnare jogg om du nödvändigtvis vill springa dagarna efter benträning & mer utmanande (om du brukar köra ex. intervaller) dagarna innan.

      Se höst/vinter som en uppbyggnadsperiod & vill du kan du sen köra lättare benträning & ha mer fokus på löpningen till sommaren, då det är en bra träningsform under semester osv. Lycka till! 🙂

  2. Så himla snygga kläder från Craft =)
    (vet inte om du hört det av någon annan, men det har varit krångligt att komma in på din blogg nu i ett par dagar).

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras