Hälsoutmaningens vinnare

yog_not_agg

Godmorgon! Idag mjukstartar jag med årets första jobbdag hemifrån, ”halvdag” eftersom Hugo och Hampus är lediga från skolan p.g.a. studiedag. Men mina pre-puberteta söner sover fortfarande och tvillingarna ska vara på dagis. Skönt att komma in i rutinerna igen (någelunda), och tänk – det har redan gått 100 dagar sen jag startade upp tävlingen tävlingen för Apoteksgruppen, och med den hälsoutmaningen. Min egen var de tre punkterna nedan, och så här har det gått:

  1. Utöver bra, näringsrik mat, utan förbud eller att utesluta något istället lägga till. Mat som både smakar och gör bra, mycket ekologiskt med gott om energi och boost av ”supermat”. T.ex. ägg, frön, nötter, frukt, grönsaker, bär och kokosolja + vitamin- och mineraltillskotten varje dag. –check!
  2. Yoga minst 1 gång/vecka. Hård träning har jag lättare att sporra mig till, men de lugna passen behövs för att balansera upp den tuffa. – check, förutom under julledigheten. Men jag yogade två gånger/vecka innan jul så det borde väl jämna ut sig?
  3. Komma i säng före kl 22.30 varje kväll. Annars är punkt 1 och 2 ganska meningslösa. Det är under natten kroppen byggs upp m.h.a. bra kost och du blir av med stress. – nej! En USA-resa, bortbjudningar, julafton, nyårsafton, jobb och filmkvällar har jag att ”skylla på”. Men jag har faktiskt blivit betydligt bättre på att komma i säng tidigt under vardagarna.

Nästa vecka startar jag upp nya utmaningar för alla som vill vara med. Mer info kommer.

frukosttuggaFrukost: Kesella blandad med en skopa Gourmet-Pro Vanilj och naturell yoghurt, bär, nötter, pumpakärnor, ostmacka, ägg, te, Omega-3 och Multivitamin Kvinna från Apoteksgruppen.

Många av er hängde med på höstens 100-dagarsutmaning, men hur har det gått för er? Två har jag redan utsett till vinnare av vitaminer och mineraler för hela familjen, och härmed en 1a-pristagare som får ett lyxigt välmåendekit: Vinnare är Lotta, som förmodligen har fullt upp med en liten nykomling i familjen just nu. Här är Lottas tävlingsmotivering och citat:

”Om 17 dagar föds vårt andra barn med planerat snitt. Det har tagit oss tio år att komma hit, så ingenting har varit självklart och hela graviditeten borde ha varit ett enda lyckorus, men hur glad jag än är har det varit mentalt och fysiskt tungt. Därför är jag ganska klar med mitt hälsomål på 100 dagar. Jag ska mycket långsamt hitta mig själv som nybliven förälder igen (och mycket mer avslappnad än för tio år sen, målet är att njuta den här gången). Jag ska långsamt komma igång med min kropp igen; promenader, yoga, mammamage och så småningom träning igen (som jag har saknat den!) Välmående i huvud och kropp. Lugn. 

Målet om 100 dagar är att jag ska ha landat som förälder igen efter en mycket bättre förlossningsupplevelse, efter en fin första tid som förälder. Att jag ska känna att jag duger, känner mig glad, pigg, frisk och stark igen. Att bara lyssna på mig själv, både som förälder, och när det gäller min kropp. Om 100 dagar ska jag känna att jag kör min egen bil, styr skutan.”

Citat: ”Be your own guru”

Dubbelt grattis Lotta! Att ”vara sin egen guru” och lyssna på sig själv och sin kropp är en jättebra målsättning tycker jag. Som jag skrivit förut – ofta finns svaren inom oss om vi bara vågar ignorera påtryckningar utifrån och följer vårt hjärta. Jag hoppas allt har gått bra med liten, och att ditt välmåendekit kommer till användning som nybliven 2-barnsmamma.

apoteksgr_vitaminInlägg i samarbete med Apoteksgruppen.

3 Comments
  1. min kommentar har inget med detta inlägget att göra, hoppas det är ok ändå. Jag skulle jättegärna vilja ha tips från dig om barfotaskor till gymträning. Kan du inte skriva ett inlägg om det? Jag uppfattar det som att du har erfarenhet av en del olika modeller.

  2. Jag blir hungrig när jag går in på din blogg och motiverad till att trycka in de där extra mellanmålen som kroppen mår så bra av. Tusen tack för din inspiration!

Leave a Reply

Your email address will not be published.